Skip to main content
  • 27.11.2022.

Tko je nominiran za Grammya iz svijeta elektroničke glazbe?

65. izdanje nagrada američke Akademije za diskografsku umjetnost i znanost, popularno zvane Grammy na rasporedu su za 5. veljače 2023. godine

Piše: 

Nagrada Grammy i ove godine ima nekoliko kategorija zanimljivih elektroničkoj publici. Među ukupno 91 kategorija u ovogodišnjem izdanju, vrijedi istaknuti nagradu za najbolji plesni/elektronički singl, nagradu za najbolji plesni/elektronički album te nagradu za najbolji remix.

U nagradi za najbolji plesni/elektronički singl, nominirani su Kaytranda i H.E.R. s “Intimidated”, Bonobo i “Rosewood”, Beyonce i njena “Break My Soul”, Diplo s “Don’t Forget My Love” te David Guetta i Bebe Rexha s “I’m Blue” Prošlogodišnji pobjednici ove kategorije su bili Rüfüs Du Sol, koji i ove godine imaju nominaciju, ali u drugoj kategoriji.

Za najbolji plesni/elektronički album konkuriraju Bonobo i njegovi “Fragments”, Beyonce i “Renaissance”, Diplo s albumom koji nosi njegovo ime “Diplo” te “ODESZA” od  Rüfüs Du Sol. Black CoffeeovSubconsciously” je prošlogodišnji pobjednik.

Nominirani za najbolji remix su Four Tet i njegova obrada Ellie Goulding “Easy Lover”, Purple Disco Machine i obrada Lizzo “About Damn Time”, Paul Woolford i remix The Knocks & Dragonette “Slow Song”, Soulwaxova obrada Wet Lega “Too Late Now” te Terry Hunter i njegova inačica Beyoncine “Break My Soul”.

Kompletna lista nominiranih izvođača u svih 91 kategorija dostupna je na stranicama nagrade Grammy.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2