Skip to main content
  • 26.10.2007.

Tko su Urban Divas?

Urban Divas agencija, sa sjedištem u Sloveniji, bavi se promocijom isključivo ženskih DJ-a. Osnivačica i managerica agencije je prva dama slovenske scene, DJ Trick-C . Ideja je nastala iz velikog nezadovoljstva pozicijom i predstavljanjem žena DJ-a na domaćoj elektronskoj sceni, zbog čega je bila potrebna samoinicijativa koja je potekla iz Trick-C-inih iskustva u organizaciji i bookingu.

Piše: 

Slovenka DJ-ane HouseWife prva je članica agencije, a ideja se dalje širi i do susjedne Hrvatske, te se u agenciju kao članica priključuje i hrvatska DJ-ane Lady M(orana). Ova je slovensko-hrvatska suradnja već nedugo zatim urodila plodom, te su započeli prvi Ladies Eventi, a među prvima su bili oni u Zagrebu (Fanatic klub, te klub Masters). Partiji koji su se zatim zaredali po Sloveniji i Hrvatskoj, prava su potvrda da žene za miks pultom itekako imaju što za reći.

Glazba kojom Dive zabavljaju svoju publiku kreće se od housea, electra, electro-popa, pa do tech house, techna, minimala i progressiva.

Divama se nešto kasnije kao članica pridružila i vrlo dobro poznata i priznata DJ-ane – Virgin Helena, a neke od mlađih talenata s kojima Urban Divas uspješno surađuju i čija imena nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti su: Miss Soulfly i Kexie .
 
Pune pozitivne energije, samopouzdane, urbane mlade žene, iako su ‘everyday women’ sa svakodnevnim problemima (ne zaboravimo spomenuti jednu zanimljivu činjenicu, a ta je da su i Trick-C i HouseWife i Lady M udane), za svoje su se posebno mjesto na elektronskoj sceni, izborile svojom kvalitetom i upornošću, te glazbom koju sviraju iz dubine srca…

www.myspace.com/urbandivaseu

www.urbandivas.eu (under construction)

Sljedeći Urban Divas partiji:

27 Oct 2007 Urban Divas meet Veztax @ Chanell 0 Ljubljana
1 Nov 2007 Urban Divas noc (Trick-C.&Virgin Helena, & Maria S. Jones), Maribor , T-Club
16 Nov 2007 Urban Divas meet Virgin Helena (Trick-C., Lady M, Virgin Helena,Kexie), Chanel 0, Ljubljana
1 Dec 2007 Urban Divas night (Trick-C., Lady M, Daemia), Masters, Zagreb
6 Dec 2007 Urban Divas night (Trick-C., Daemia, Miss Soulfly) T-Club, Maribor
14 Dec 2007 Urban Kollektiv @ Chanel 0 Ljubljana (Miss Soulfly, Trick-C., Sasskia, House Wife)

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2