Skip to main content
  • Tobogan
  • 6.03.2012.

Tobogan kao poklon svim ženama

Nakon gotovo dvije godine Tobogan će ponovno zasvirati improviziranu live elektroniku, ovaj put posvećenu ženama.

Piše: 

Naslovna foto

Tobogan

Zašto ženema? Pa eto datum njihove nove svirke pada na 8. ožujak koji se obilježava kao dan žena, a nakon što je prošlo čak dvije godine od njihovog posljednjeg nasupa na otvorenju Muzeja za Suvremenu Umjetnost, Toboganu će se u zagrebačkom VIP klubu veseliti oba spola. Što se ostalog tiče zna se samo da će biti zanimljivo.

{youtube}xoT9J_tpXRg{/youtube}

Razlog tomu je svakako i činjenica da je Tobogan uvijek počivao na bazi improvizacije, dakle 80% nastupa je potpuno improvizirano, slušanje i gradnja aranžmana u trenutku. Osnivač i bunjar benda Janko Novoselić nam je rekao:

Odlučili smo da je to ustvari bit tog benda, pa idemo s tim dalje. Moram naglasiti da iako je improvizacija u pitanju, radi se o isključivo plesnim glazbenim stilovima, sve što dolazi iz novije producirane elektronike i srodnih stilova; drum'n'bass, jungle, dub, house, techno, dubstep, garage, broken-beat, uz dodatak ambijentalnog i pomalo eksperimentalnog zvuka.“

{soundcloud}https://soundcloud.com/janko_novoselic/tobogan-live-medika{/soundcloud}

Uz Janka na bubnjevima Tobogan čine Hrvoje Nikšić na modularnom sintesajzeru, Konrad Lovrenčić na basu i Damir Babojelić na mixu i dubbingu. Obilježite i vi dan žena vožnjom na Toboganu!

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.