Skip to main content
  • 12.03.2016.

Točka pucanja za 4. godišnjicu na Šalati!

Ponekad se stvari gomilaju, valjaju se tiho i tutnje pod površinom dok ne udare kritičnu masu.

 
Točku lomljenja na kojoj je tu još jedna vlat više no što devina leđa mogu podnijeti i ona specifična kap koja pokreće kaskadu prelijevanja. Zvučna manifestacija ovoga nastaje pod nomenklaturom Breaking Point i slavi tako svoju 4. godišnjicu postojanja noćas, 12. ožujka.
 
 
Organizacija je nastala iz sasvim jednostavnog cilja da predstavi one nove svježe i nekomercijalne jahače techno poljane kako bi publika mogla uživati u posve nekonvencionalnom iskustvu još nikada čutog. Novac je sporedan faktor i trebao bi biti nusprodukt kvalitete, a ne svrha sam sebi, pa je ekipa oduševljena da još postoje inetrnacionalci koji zaista na prvo mjesto stavljaju glazbu. Posebno su orijentirani na dovođenje glazbenika koje još niste mogli uhvatiti na našim podijima i stoga su iznimno ponosni na party s ukrajinskim Stanislavom Tolkhachevom u zagrebačkoj dubokoj Močvari beata.
 
Za 4 godine djelovanja vas raširenih ruku, otvorenih ušiju i spremnih stopala dočekuju na zagrebačkoj Šalati u hostelu Caffe Time na jednoj sasvim neobičnoj šetnji nesvakidašnjim technom. S nama su za pultom Indy Slide ( / TechnoPassion Croatia / Art Style: Techno / OS ), Royal Assassin (  Breaking Point / Technology / ZG ), Posljednji Odmetnik ( Breaking Point / Klinik Room / ZG ), a za aftericu preuzima Fromm (Breaking Point / ZG ).
 
Indy je u potpunosti predan elektronici još od prvih gramofona. Prvi se kao i prve ljubavi pamte, a ova iskra je kresnula 2000. Njegov otrov po izboru je techno, a ugleda se u velike kao što su Dave Clarke, Jeff Mills, Surgeon, Ben Sims, Charles Siegling/Technasia, Space DJz, Takkyu Ishino, te u novije vrijeme i Rodhad, Rebekah, Sunil Sharpe… Kada stane iza pulta možeš očekivati set složen na četiri kanala i zvuk mozaički sastavljen od starog i novog dok svoj stil opisuje kao fuziju Detroit, Berlin, Birmingham, dirty, banging i acid techna. Prethodne godine Indyjevu glazbenu priču prepoznaje osnivač projekta Art Style: Techno iz Mađarske koji čine web-magazin, radio i label, te dobiva svoju vlastitu radijsku emisiju. Pod imenom TechnoPassion Croatia, emisija se bavi predstavljanjem hrvatskih techno DJ-a, producenata i live actova slušateljima van granica domovine. 

 
Royal Assassin. Prvi party, sirovi techno, ljubav na prvi posluh, i kupnja prvih gramofona i ploča s imenima Headrooma, Surgeona, James Ruskina i Ben Simsa na njima da bi danas preferirao novi techno s još više sirovog, mračnijeg, modernog i plesnijeg zvuka od producenata kao što su Clouds, Yan Cook, Blawan, Dax J, Zadig, Jonas Kopp, Cleric, Kobosil i slični. Rezidencijom na dva zagrebačka programa, Technology i Breaking Point, lavovski se bori približiti publici nekomercijalne, a kvalitetne techno artiste koji još nisu gostovali na ovim područjima. Vještina i volja s godinama su ga iza pulta postavile uz velike kao što su Ancient Methods, O/V/R, Dasha Rush, Rumenige i Loktibrada, Kr!z, Inigo Kennedy, Mike Humphries, Stanislav Tolkachev, Ritzi Lee, Billy Nasty, Perc, Cleric, David Meiser, Jamie Behan, Filip Xavi, Lag… a sada se veselo seli na Šalatu u slavlju projekta kojem poklanja svoje vrijeme i ljubav.

 
Posljednji Odmetnik dijete je zagrebačkih ulca koji je je u 90-ima kročio na prve partyje. Pručavanje žanrova i posljedično konačno slijetanje u techno na prelasku stolječa rezultiralo je i gaženjem u produkciju i objeručkim grljenjem s novim tehnologijama. Sebe opisuje kao militantnog pripadnika undergrounda i njegve kulture pa stoga odbija komercijalnije gaže odmahivanjem ruke.

 
I tako za dočekivanje zore pult preuzima Fromm. Zaplakao '81. na pozadini panorame Zagreba oduvijek je naginjao umjetnosti pa je uz glazbu njegova meka unutrašnjost ujedno postala i neodvojivo vezana za film i možete ga naći kako dane provodi u filmskoj i televizijskoj montaži. Sudjelovao je u različitim promotorskim projektima (Tatraplan, LED Karlovac, Machine Whisper, Connection), a od inozemnih nastupa treba izdvojiti nastup u beogradskom Sava Centru (Armatura Rec.) te u klubu Chameleon u Pragu, dok setove možete uloviti i na radijskim postajama poput BSide Radioshow, BETON Show, Brawlcast, Darfloor in Session…

 
Momci tako svoju misiju s floorova sele i u digtalno i nastaje i podcast s misijom da u paralelu postavi već poznate i inovativne techno artiste za koje ćete tek čuti.
 
Mašine se stavljaju u pogon sat prije ponoći, parking ti je potpuno i appsolutno free, a oni koji ne sjedaju za volane slobodni su blagosloviti se domaćim rakijama dobrodošlice da ugriju kosti s hladnih ulica. Vidimo se na šalati na točci pucanja!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2