Skip to main content
  • 19.04.2008.

Todd Terry iz New Yorka otvara ljeto u Aurori

Sezonu ljetnih uzbuđenja u 2008.g. primoštenski klub Aurora započinje u subotu, 21. lipnja kada im u goste dolazi house DJ, producent i remixer Todd Terry iz američkog New Yorka. Zovu ga “Todd the God” jer je krajem 80-tih godina bio začetnik house glazbe u New Yorku, pritom konstantno investirao u nju, te je kao takav i definirao. 1987.g. je za njega bila debitantska radeći pritom za etiketu Fourth Floor Records gdje je izdao dva klubska hita ‘Alright Alright’ i ‘Dum Dum Cry’ s čime je house glazba u New Yorku započela svoj put prema naprijed.

Piše: 

 

Jedna od najboljih njegovih pjesama je “Can You Party” pod pseudonimom Royal House, koja je u mnogo smjerova definirala ljeto 1988.g. Njen zaštitni znak i dan-danas su sirene i glas “Can You Feel It” koji podiže ruke i atmosferu na podiju. Sredinom 90-tih Todd Terry grabi naprijed. Njegova jednostavno rečeno briljantna produkcija opet ga dovodi među najtraženije umjetnike na planeti. Obradio je pjesmu “Missing” od grupe Everything But The Girl što je u kratkom vremenu postao veliki svjetski hit. Nije ni čudo što su ga poslije toga za remixe zaposlili Bjork, Garbage, George Michael, Jamiroquai, The Cardigans.

 

U narednim godinama radio je suradnje s vokalima od kojih izdvajamo Marthu Wash i Jocelyn Brown što je rezultiralo hitovima “Keep On Jumpin i Somtehings Going On”.

Terryeva karijera kao producenta, remixera i dj-a nastavlja se vrlo uspješno do dana današnjega čime se potvrđuje njegov veliki utjecaj na house glazbu u New Yorku ali i Europi. Kao što je jednom jedan novinar napisao, Elvis je obilježio rock scenu a Todd Terry house scenu u svijetu.

Can you feeeel it???!!!

Vidimo se 21. lipnja u Aurori.

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2