Skip to main content
  • tvornica kulture
  • 27.02.2012.

Tvornica kulture opet u pogonu

Problemi s bukom u zagrebačkoj Tvornici kulture napokon su se stišali, ali su se zato pojačali na jugu.

Piše: 

Naslovna foto

tvornica kulture

Tvornica kulture obavijestila je posjetitelje i sve one koji su ih podržavali proteklih dana u njihovoj borbi protiv zatvaranja da oba pogona nastavljaju normalno s radom te će se svi najavljeni koncerti u Malom i Velikom pogonu održati prema planu.

I dok je Tvornica kuture svoju bitku sa susjedima i bukom bar za sada uspješno rješila, ovog se vikenda splitski klub Quasimodo našao u sličnim problemima. Splitska policija je u noći sa subote na nedjelju prekinula koncert mostarskog benda Zoster u Quasimodu, skinula glazbenike s pozornice i zajedno s voditeljem kluba privela ih u postaju. Razlog je jednak kao kod zagrebačke Tvornice navodna buka, koju su okarakterizirali kao "narušavanje javnog reda i mira" – prenosi T-portal.

Zanimljivo je da u oba slučaja stanari koji su se bunili na prebučnu gazbu nisu pristali na mjerenje buke u njihovim stanovima, a klubovi su svoja mjerenja obavili u okvirima Zakona o zaštiti od buke, uostalom drugačije i ne bi ishodovali dozvolu za rad.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk