Skip to main content
  • 15.12.2015.

U Fabricu neće biti policijskih pasa!

Londonska klupska zvijer uspješno je obranila svoj slučaj na sudu 10. prosinca. Zašto je bilo potrebno uključiti vlasti i odvući sve tako daleko?

 
Jer se fabric prije godinu dana upleo u legalne zavrzlame povodom produženja dozvole koje su zahtjevale od kluba da postane fortificirana tvrđava strahovlade s ID skeniranjem i policijskim psima. Mjeseci i mjeseci pripreme su se napokon isplatili i sud je uvažio argumente jednog od najprominentnijih globalnih klubova, a Fabric je stavio točku na i izjavom:
 
"Mislimo da ova izjava reflektira mišljenja mnogih biznisa koji operiraju u noćnoj industriji s obzirom na ove uvijete. Svi u fabricu su presretni s rezultatom i zaista se radujemo nastavku našeg pozitivnog, dugotrajnog i čvrstog odnosa s oboje, i odjelom za licenciranje Islington Councila i policijom okruga, kako bismo osigurali sigurni i otvoreni okoliš za naše clubbere i lokalne rezidente."

 
Okružna sutkinja koja je predsjedala slučajem presudila je da bi "korištenje pasa tragača za pronalazak droge, potkopalo ciljeve licenciranja na brojne neplanirane načine, uključujući i to da bi uzrokovalo da droga, koja bi inače bila zaplijenjena u fabricovim temeljitim procedurama pretrage, ostane u cirkulaciji".
 
Sutkinja je također odbacila i prijedlog Islington Cuncila koji je zahtjevao ID skeniranje. Odvjetnik kluba Woods Whur napomenuo je kako je sutkinja izjavila da "nema nikakvih dokaza da lokalitet ima ikakvih problema s ulaskom/prodajom karata maloljetnicima; da bi ovakav postupak u fabricu zaista utjecao na duljinu reda s mogućim posljedicama na održavanje javnog reda i mira i također da bi stvaralo velike probleme za značajan broj onih kojima je prebivalište izvan Ujedinjenog Kraljevstva i nemaju nužno fotografije na identifikacijskim dokumentima".

 
I tako se jednogodišnja saga, teomahijska borba lokalne politike i kluba koji je proslavio London, završila u jednom ročištu zahvaljujući zdravom razumu i realnom pogledu na stvarnost. Droge će uvijek biti, netko će se uvijek pokušati provući koliko god da mjere sigurnosti bile jake, ali je li zaista potrebno stavljati crni oblak na jedno prekrasno iskustvo umjesto obrazovati mlade ljude. Nije li najvažnija pouka od svih osobna odgovornost za sebe i suplesače i nije li lakše djelovati na uzrok no posljedicu? Ritam je dovoljna droga sam po sebi! Čestitamo fabricu na pobijedi!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk