Skip to main content
  • 2.06.2017.

U Hagu se otvara novi techno klub s 24-satnom licencom!

Pogleda li možda netko tko nije s ovoga planeta tijela okupljena u spastičko trzanje u mraku pomislio bi možda da je sletio na sasvim neobičan planet, no šanse su da je samo nabasao na klub.


Kao mjesto okupljanja jednakih, onih koji hrane iste zvijeri unutra, kao sjecište kulturnih tokova i mjesto slobode i mira iza čijih vrata vanjska pravila blijede, klub je esencijalna okosnica mladosti, mjesto prijateljstava i ljubavi. Svatko treba svoje krdo.

I baš za techno krdo i s ovim misijama "intimnog kluba" posvećenog "kvalitetnoj glazbi, slobodi, jednakosti i anonimnosti" u Hagu tako nastaje Het Magazijn klub. Prenamijenjeni prostor u podrumu Kwantum zgrade, bivša trgovina tapetama, sada će zidove vlažiti presparacijama s podija pogonjenima na Funktion One zvučni sustav. Subote će biti pod paskom Het Magazijna, dok će lokalni promotori District 25, ujedno na čelu haškog The Crave Festivala, preuzeti petak a nakon nekoliko mjeseci klub će uvesti i program četvrtkom.

Čitava zgrada prolazi proces metamorfoze gdje će zasjati kao jedan od gradskih punktova za izlaženje imena Bleyenberg, a tu će se naći i bar na krovu, koktel bar, restoran, kafić i prostori za druženja, a Het Magazijn službeno pušta prva stopala na obećavajući floor 6. srpnja. Vode li te proljetno ljetna lutanja tako kojim slučajem put Nizozemske znaš koji ti je noćni vikend itinerarij, za jutra ne odgovaramo, dok se detalje osjeti sasvim slobodnim istražiti na službenoj Facebook stranici ovdje. U doba kada toliko klubova stavlja ključ u bravu, tako je lijepo gledati rađanje budućih kultnih mjesta nastalih na lokalnim ulicama uz domaće ljude koji se za scenu brinu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk