Skip to main content
  • dosem
  • 28.07.2022.

U idućoj etapi Byblosa, Dosem i fuzija melodičnog housea i techna

U subotu, 6. kolovoza za pult porečkog Byblosa sjeda španjolski DJ i producent Dosem uz našeg Uniquea i MC Alex Donatia iz Italije

Piše: 

Naslovna foto

dosem

Dosemovo istraživanje deep techna, otkako je izbio na scenu prije gotovo 10 godina, dovelo ga je do nebrojenih nastupa diljem planete, izdavanja niza klupskih pjesama i dobivanja priznanja od mnogih njegovih kolega.

Smatraju ga jednim od najutjecajnijih underground španjolskih DJ-a na današnjoj sceni. Učestala je potražnja za Dosemovom fuzijom dubokih teksturiranih zvukova, nemilosrdnih preciznih bubnjeva i pokretačkih ritmova koji čine njegove trekove od kojih se tresu plesni podiji cijelog svijeta.


Dosegavši ​​nove vrhunce 2017., Dosem je debitirao u Boiler Roomu ispod svodova Arheološkog muzeja Katalonije u svom rodnom gradu Gironi. Na putu je njegov kalendar bio zatrpan visoko profiliranim nastupima koji su uključivali Ultra Europe, Resistance Ibiza, Ultra Miami i Tomorrowland, dok je izvan studija nastavio promovirati svoj zvuk u novim, uzbudljivim smjerovima

Nekoliko izdanja mu je bilo broj 1 na Beatportu, od house do tech-house i techno uradaka čime je pokazao sposobnost fuzije različitih stilova housea i techna što ga je dovelo do suradnje s nekim od najcjenjenijih talenata u industriji. U 2020. Dosem je predstavio svoj četvrti studijski album 'Dream Decoder', mješavinu ambijentalne glazbe i melodičnog techna kojem prethode singlovi 'Tower', 'Megacities' i 'Eternal Summer'. Podršku su pružila imena kao što su Tale Of Us, Hot Since 82, Maceo Plex, Camelphat, Gorgon City, Nora En Pure i Solomun.

UNIQUE

Podrijetlom iz Pule, inovativni zvuk Uniquea utjelovljuje izraz ‘’let the music speak’’, a najbolje se može opisati kao ekperimentalni, udarni i urođeno inteligentan zvuk.

DJ Unique do sada je surađivao i izdavao za izdavačke kuće kao što su 1605, KD Music, Agile Records, Alchemy (Italy), Toolroom, Hotfingers, Night Light Records, The Factoria i Alleanza Records te također izdaje svoj prvi album “Endless Escape za etiketu DNC Limited. Isto tako uspijeva privući podršku od velikana elektroničke glazbe kao što su Umek, Marcco Carola, Richie Hawtin, Dubfire, Mark Knight, Paco Osuna, Carlo Lio, Marca Baileya te mnogih drugih.


Pod utjecajem kolega iz elektroničke glazbene industrije sunarodnjaka Petra Dundova te odličnih techno DJ-a iz Srbije, Marka Nastića i Dejana Milićevića, naporno je radio kako bi izbrusio svoj poseban zvuk te ga izdefinirao kao fuziju tech housea i techna. Osim redovitih nastupa na našoj sceni njegove sposobnosti iza DJ pulta odveli su ga i do regije gdje je nastupao u klubovima kao što su K4 te svjetski poznatog kluba Ambasada Gavioli.

Ulaznice za Dosema dostupne su u pretprodaji 85 kn na www.byblos.hr . Također ako dođete do ponoći imate priliku uzeti ulaznicu po istoj cijeni, dok će iza ponoći ona biti 110 kn.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2