Skip to main content
  • 30.03.2017.

U Podmornici zaranjaš na 10 godina Sicko Diska!

Pomaknuti, neprilagođeni, opskurni, neobični i pomalo nastrani, s discom kao pozadinskim soundtrackom dakako, ovdje su da se slave kao sasvim bolesnim beatom natopljeni naspram običnosti tjedna.

Pa sada želiš li slaviti zasebne persone, kaskade godina rada na sceni, disko ili samu emociju generalnog "sicknessa" sasvim je svejedno jer je svaki ovaj element dio priče koja se odvijala posljednje desetljeće kako bi mogao sada stajati ovdje gdje ti dođe ti da ustaneš i zagrliš sam sebe od divnosti kada se sjetiš da kvalitetne priče, glazba i ljudi mogu uspješno derati čitavu dekadu.

Zagreb i regija tako od 2007. na rukama imaju sonični oblizek čije klice su niknule iz Respekt Radio Kolektiva i istoimene emisije na Radio Studentu, koja je na svoj način upisala tisuće priča na domaće floorove posebice četvrtcima u Papilonu gdje su ugostili desetke zagrebačkih i nekoliko internacionalnih ruku. Iz njega nabujali Sicko Disko kroz desetku je imao razne članove, za eter ovisnike pokrenuo svoju emisiju na Radio808 i ugnijezdio se na floorove Boogalooa, Logica, Aquariusa i Sirupa, a jedna čitava sezona provedena je u gostima kod prekograničnih nam muzikalnih susjeda Beograđana. Podiji su gorjeli uz domaće, uz goste iz Srbije, Bosne i Slovenije i globalne primarijuse zvuka kao što su Juan Mac Lean, James Holroyd, Flo Mrzdk, Radioclit, Lollobrigida.

Posljednje tri sezone našli su svoj El Dorado u srcu metropole. Troje poznate domaće gospode u stalnoj postavi, poneki gost i jedan klub pišu novo poglavlje s kantom entuzijazma jednako punom kao kada su otisnute korice. Marmat, Freez i Jan Frensin tako parkiraju Sicko Disko u hermetičko zatvorenu slasnost friško preuređenog prostora Shock Show Industry-ja  među ciglama Katrana gdje Podmornica baca periskopsko oko na panoramu Zagreba kao jedan od najboljih prostora u gradu s atmosferom tako gustom da ćeš trebati boce s kisikom.

KS EVENT: 10 Years in the Game – Sicko Disko

No prije no što hiperventiliraš sada od sjajnosti, sasvim bez šale se osjeti pozvanim 1. aprila (aka travnja za vas finjake) na prvi dvoznamenkasti rođendan. Lokacija ti je Podmornica "Penetrator" M5-72, zaranjamo oko 23 i plazimo jezik zori u 6 +  ne zaboravi doći do Jana i čestitati mu paralelno slavlje 15 godina rada na sceni. Eto. to ti je to – dođeš, kažeš ekipi na ulazu da ti je đir Podmornica,  pripremiš 25 za upad prije 1 s krive strane ponoći i 30 nakon i voila – na rođendanu si! Što se dogodi u Podmornici ostaje u Podmornici – koliko god sicko bilo! Dođi i pleši – sve ostalo je opcionalno! Enjoy!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2