Skip to main content
  • 30.03.2024.

U tijeku su prijave za radionicu: Mobilni uređaj kao glazbeni instrument

Radionica Hrvoja Radnića pod naslovom “Mobilni uređaj kao glazbeni instrument” održava se u utorak i srijedu, 2. i 3. travnja 2024. od 18:00 do 21:00h u Radioni (Zagreb)

Piše: 

Uz vodstvo mentora, istražit će se širok spektar aplikacija, alata i tehnika koje omogućuju pretvaranje vašeg mobilnog uređaja u sve, od sintesajzera do ritam mašine, štimera ili metronoma do DJ pulta. Bilo da ste iskusni glazbenik ili tek početnik, ova radionica nudi priliku za eksperimentiranje, učenje i stvaranje uz pomoć tehnologije koja je uvijek na dohvat ruke.

Područje stvaranja glazbe zadnjih se godina proširilo izvan studijskih okruženja u smjeru portabilnosti. S pojavom snažnih mobilnih uređaja, stvaranje glazbe postalo je pristupačnije i praktičnije nego ikad prije. Bilo da ste iskusni glazbenik ili amaterski entuzijast, mobilni uređaji nude mnoštvo alata i aplikacija za oslobađanje vaše kreativnosti i proizvodnju glazbe profesionalne kvalitete u pokretu.

Radionica je besplatna

Jedna od najznačajnijih prednosti stvaranja glazbe na mobilnim uređajima je prenosivost koju oni pružaju. Naoružani samo pametnim telefonom ili tabletom, glazbenici mogu skladati, snimati i miksati pjesme gdje god im dođe inspiracija. Ova fleksibilnost omogućuje umjetnicima da zabilježe prolazne trenutke kreativnosti i pretvore ih u kompozicije bez striktne vezanosti za fizičko studijsko okruženje.

Prijave do 1.4. u 12h

Prijaviti se možete do ponedjeljka, 1. travnja 2024. točno u podne preko ove poveznice.

Molimo polaznike da prije dolaska na radionicu preuzmu sljedeći softver:
https://msp.ucsd.edu/software.html
https://danieliglesia.com/mobmuplat/

Foto: Iva Kraljević (cc)

O voditelju

Hrvoje Radnić, samouki je glazbenik i ton majstor koji se u glazbu zaljubio još u djetinjstvu, gledajući tv dokumentarce Jacquesa Cousteaua. Utjecaj koji su na njega ostavili podmorski kadrovi Calypsove ronilačke ekipe, popraćeni izvrsnom ambijentalnom glazbom i zvučnim efektima, izlazi na površinu tek u kasnijoj adolescenciji, kada dolazi u posjed svog prvog pravog glazbenog instrumenta, a zatim i prvoj uređaja za višekratno snimanje glazbe. Od tada, tak hobi postupno pretvara u svakodnevni posao koji se i danas kreće na relaciji glazba – zvuk. Član je glazbene skupine Šumovi protiv valova. Kontinuira istražuje uređaje i nerijetko izrađuje sam svoje glazbene instrumente, semplere i različite zvučne kutije.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2