Skip to main content

Ultra Miami seli na novu lokaciju, lokalci se bune

Bila je to 1999. kada su  Russell Faibisch i Alex Omes stvorili ono što je postao najveći i najrazgranatiji elektronički mainstream festival, dajući mu ime po Depeche Modeovom albumu iz 1997 – Ultra.

Piše: 

Naslovna foto

UMF


Od 1999.- 2006. Ultra se održavala kao jednodnevni festival, da bi od 2007. do 2010. postala dvodnevni event i potom trodnevni plesnjak koji se proteže od petka do nedjelje. Inicijalno izdanje u Miamiju pustilo je korijenje i izdanke i u Cape Townu i Johannesburgu, Seulu, Singapuru, Tokyju, na Hvaru i u Splitu tvoje zemlje, u Mexicu, Rio de Janeiru, Bogoti, a nedavno je pridodano još lokacija u Indiji i Australiji.

Uz nekoliko premještanja od početaka do danas Bayfront Park bio je centralni dom festivala u njegovu rodnome gradu, no svibanj ove godine označava prijelomnicu kojom je Ultra najavila kako za 2019. traži novu lokaciju i čini se da će to biti Virginia Key. No sve velike stvari generiraju mnoštvo emociju i energije čime je i šansa sukoba ujedno veća pa je Raprute Electronic Music Festival najavio kako so oni već potpisali ugovor s Virginia Key-om za sporne datume od 29. do 31. ožujka 2019., a čini se da niti stanovnici nisu presretni s useljavanjem festivala ove veličine na njihovu lokaciju.

Novinarske njuške Miami Heralda iznjuškale su da se u kontekstu novih lokacija Virginia Keya raspravljalo o Miami Marine stadionu kao i o Historic Virginia Key Beach parku, a Ultra bi trebala dozvolu platiti $1.4 milijuna, s time da se cijena svake godine povećava 3% s revizijom zakazanom za 2024. NIje baš sasvim jasno što se konkretno događa pošto je izvršni direktor Rapture Electronic music Festivala Youssef Khamis napomenuo da oni imaju potpisan ugovor s Virginia Key Beach parkom za 29. i 30. ožujak 2019. i da se jako vesele povraku na ovu lokaciju za svoje treće izdanje.

Miami Herald je također prenio kako lokalna zajednica nije oduševljena dolaskom Ultre i da su stanovnici organizirali hitni sastanak  kako bi oformili opoziciju i borili se protiv održavanja Ultre, nazivajući event "apsolutno užasnim" i "ometajućim", referirajući se na popratne probleme prometnih čepova, buke, utjecaja na okoliš i sigurnosti. Gradonačelnica Mayra Lindsey ima još jednu sjekiru za zakopati s Ultrom, napominjući kako je za ovo morala saznati iz Miami Heralda i da čak nisu "dobili ni pristojnost toga da im se kaže direktno". Kako će se priča rasplesti i ima li Ultra Miami dom za 2019. ili ostaje u limbu beskućništva i traži nove solucije? Ne znamo. Vijeće Mimija zakazalo je sastanak s predstavnicima Ultre za 15. studenoga ne bi li saslušalo prijedloge i želje pa bi saga trebala dobiti neku finalizaciju ovih dana, a detaljnije o razmiricama građana, festivala i vijeća, o odredbama i klauzulama spornog ugovora prije velikog sastanka možete pronaći na stranicama Miami Heralda ovdje.
{youtube}es9m6LFK6DI{/youtube}

Danas su se u medijima pojavile nove informacije oko čitave zbrke gdje je načelnik Key Biscaynea Michael Davey objavio uznemirujuće fotke i videa aludirajući pritom na Ultru i probleme koji dolaze sa organizacijom tog festivala zbog čega je on i premješten iz Bayfront parka. Organizatori su zgroženi činjenicom da se internetom šire fotografije kupljene na internetu (stock photo`s) koje nemaju veze sa festivalom i da je načelnik općine svojim činom iznio niz neistina s ciljem izbacivanja Ultre iz Virginia Parka. Kako navodi i sam načelnik: "Mi se ne suprotstavljamo glazbenim festivalima. Ono što se protivimo je uništavanje okoliša u Virginiji Key, što je očigledan rizik za jedno od najvažnijih povijesnih mjesta, te stvaranje prometnog kaosa".

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop