Skip to main content

Ultra Music Festival napušta Miami nakon 20 godina

Nakon ovogodišnje Ultre na novoj lokaciji (Virginia Key) u Miamiu su ponovno krenule peticije i pritisci prema organizatorima ovog festivala koji je konačno rekao – dosta!

Piše: 


UMF je tako otkazao Miamiu licencni ugovor o održavanju festivala 2020.g. i to dva dana prije nego je samo gradsko vijeće trebalo glasati o obnovi sporazuma. Organizatori su na svojim stranicama objavili priopćenje s kojim pojašnjavaju ovaj potez. Pozivaju se pritom na povratne informacije iz ankete koju su napravili sa svojim posjetiteljima i idući logičan potez bila je objava da 2020. sele na novu uzbudljivu lokaciju u južnoj Floridi.

Festival koji se od 1999. održava u Miamiu, gradu je donilo miljarde zarade od turista, ali i promjenio zakone koji su omogućili da se festivali šire globalno, kao i samu lokaciju izdigao prema fanovima elektroničke glazbe. I sam Miami Music Week i Winter Music Conference ne bi se mogli razvijati bez ovakvog giganta. Njihova sudbina nakon ove objave ostaje upitna.

Sada se postavlja pitanje za sam Grad Miami i lokalne skupine koje su radile na tome da Ultra napusti Miamiu koliku su štetu donijele samom turizmu. U ovom slučaju Ultru su podržavali mnogi hotelijerski i ugostiteljski brendovi videći i sami zaradu od festivala, s druge strane Miami je tražio od organizatora čistu perfekciju u organizaciji i svake godine podizao letvicu kad pričamo o visini naknade za korištenje prostora.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2