Skip to main content
  • 23.07.2019.

Umag pleše – From The Beat To The Feet u American Baru i domaće snage

U Umagu dakako jer ovaj American jest upravo jedan bar i iznova domaćin FBTF (From The Beat To The Feet) partija. Pa od beata do nogu prilazi se put uha, a American Bar zna što volite čuti.

Piše: 


Već generacijama favorit za ples u Umagu, tamo u Stella Maris kompleksu i u blizini sportske meke ATP stadiona, ovaj inicijalno rock bar evoluirao je u prikladnost za hodočasnike raznih žanrova te sada iz zvučnika trešti techno, rock, dub, drum and bass, indie i trash, a možeš poderati rebro od smijeha i na pokoji stand-up.


Photo credits: Merlo Di Graia

No FBTF sluša svoju ekipu i nakon višestrukih upita još jednom 27. srpnja u American Baru dovode sjajne goste za pult pa su s tobom Adoo, Driverr i, u podršku im, Mark M i Endi Gorjan.

ADOO – u elektroničku lepezu sebe ovaj domaći DJ i producent upisuju istraživanje housea, tech-housea, zaplete te kao muhu u mrežu groovy bassa, prebaci se na malo strogih perkusija za disciplinu i zatim te regresira na doba divljeg plemenskog trzanja, sve na struju i sve jako i uglavnom techno.

Najveći globalni uvrstili su trake u setove, popeo se na vrh Traxsource top stotke remixom za The Power – DJ Face Off, baca podcaste za Umeka a za trake se grabe 1605, Toolrom, KD Music, Stick Recordings, Selected Records, Patent Skillz, Night Light Records, AudioJah, Fresco Rec., Alchemy...  No napredak i uspjeh zakonita su djeca rada i discipline pa Adoo stvara, radi i pleše i dalje dok resursi odlaze na ulaganje u vrhunsku analognu studijsku opremu jer majstor bez alata ne može ni stvarati.

Slijedeći uspjeh mekano intenzivne neumorne trake "Pulp" stvorene s Alenom Sforzinom za Agile Recordings koja je ugrabila prvo mjesto Traxsource-ove techno ljestvice krajem 2018, nedavno je svježe stvorena, i s Christian Smithova respektabilnog Tronic Music labela rođena, "Percussion Night". Ugodno smješten na 128 BPM-a, ovaj udaraljkama infuziran techno udar ekvivalent je plimnom valu ili injekciji adrenalina pod kožu, koji je s razlogom sredinom veljače također zasjeo na prvo mjesto Traxsource top desetke i još uvijek se drži na techno top 100.

Driverr jest jedan Irvin iz malog gradića koji kuca glazbom u srcu Istre. Ovaj Žminjanin za svoj elektronički alias upravo uzima ime Driverr i od 1981. spletom okolnosti, želje i ljubavi vozi ravno prema glazbi na struju. Gospodin Orbanić voli techno i tech house s ponešto tvrđim potiljkom no izrazite dinamike. Kao prvi veliki proboj masi ušiju smatra event UMEK@Pula – Official After Party u krcatom klubu Uljanik, te sada cvate pod elektroničkim suncem na poljani TechnoJeNaSelu evenata.

Mark M stiže s umaških ulica gdje je u glazbu uronio 2001. u lokalnim barovima i klubovima i to baš s gramofonima pod rukom. House i techno početaka prepuštaju mjesto novim ljubavima deep house i tech-housea. Od 2008. druži se s velikima pod okriljem slovenske agencije Eleganza-electronica da bi se ipak vratio najvećoj strasti sviranja u rodnome gradu, sada kao rezident American Bara i tata programa FBTF.

Gospodin Gorjan mladi je Umažanin koji na scenu stupa 2008. te se u pordukciju ubacuje 2012., a kao odabrani elektronički otrov hvata house, techno i deep house, smatrajući kako je glazba upravo ono što ljudima daje osjećaj reda u kaosu, razumijevanja i prihvaćanja svijeta te vjeruje u pročišćavajuću moć potpunog delirija svih osjetila.

FB EVENT: FBTF presents: Adoo / Driverr

Pa 4 Hrvata, jedan Amerikanac i jedan Umag za 8 sati subotnjeg plesa. Pa kreni put Umaga, čekamo tebe i tvoja stopala i dobro nam došao!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2