Skip to main content
  • Funky Destination
  • 16.01.2012.

Umaški Funky Destination nastavlja s odličnim grooveom

Grčki Timewarp Music label i Funky Destination nakon prošlogodišenjeg umaškog San Pellegrino Festivala ponovno su tu s novim singlom punim funky, blues i jazzy melodije.

Naslovna foto

Funky Destination

Power 2 Groove u potpunosti je satkan od riječi kojima je nazvan, uz pomno odabrani hrapavi vokal koji podsjeća na klasični jazz-house te freestyle house pomiješan s organskim osjećajem i plesnom vibrom. Funky Destination ovim se singlom ponovno može pohvaliti drugačijim ritmom i dominantnim grooveom.

U ovom izdanju Power 2 Groove pojavljuje se u dvije izvorne verzije i produženom prijateljskom mixu. My Way (Nassau tema) se nastavlja na ovo izdanje s više house ritmova i dubokih soul vokala uz izraženi funky ritam i jake plesne taktove. Floorbreaker predstavlja snažnije bass dionice i tribal ritmove idealne za kasnonoćne partije u kombinaciji sa zadivljujućim vokalom i groovy saksofonom. Zadnja – Hasta Siempre (radio edit) je pod house i latino utjecajem, ali nikako bez funka, dubokog filmskog dijaloga i nevjerojatno pokretnog ritma. Kao poklon uz ovo izdanje ide još neobjavljena stvar ”All For The Money” koju besplatno možete skinuti OVDJE, ukoliko ostavite svoju mail adresu.


Singl je već ostavio traga među znalcima, uspijeli smo stupiti u kontakt s nekoliko njih, evo što kažu:

„Ekstremno groovy glazba … fantastična produkcija  također. Croatia got the funk!" Smoove (Jalapeno Records, Wack)

"Odlično izdanje, volim sve pjesme na njemu. No," Power 2 Groove "je moj favorit. Bass dionice su fantastične u kombinaciji s vokalom i klavirom. Kompletna traka daje mi pravi Power to Groove!“ Jayl Funk (Bombastic Jam / Honkey Phonk)

"Otkad sam upoznao ovog lika iz Funky Destinationa ja ga stvarno volim. Njegova je glazba puna duše i raste sa svakim promom  koji sam dobio do sad! Projekt na koji treba obratiti pažnju!" Gabe / Bad Monkeys

I s Juno Downloada na čijoj ljestvici singl trenutno zauzima 18. mjesto stiže recenzija kako se radi o jednom predivnom izdanju: „Na prvi pogled, Power 2 Groove je prilično jednostavan duboki funki groover kojeg je podigla George Bensonova jazz gitara i prilično lijep vokal. Ipak nakon pažljivijeg slušanja, možete čuti jeku klasičnog New York housea i dodir Kenny Dopea u produkciji. Jednako se može reći i o"My Way (Nassau temi)", koja gradi akciju oko pjesme i dobro odabranih stanki."Floorbreaker" je slojevit s udaraljkama kako bi postavio stvar na višu razinu, dok je "Hasta Siempre" klasični jazz-house s prekrasnim kubanskim twistom."

Power 2 Groove dostupan je od 12. siječnja za prodaju u posebnom izdanju CDR i kao digitalni download na TimeWarpu i ostalim internet trgovinama.

TRACK LIST:
1. Funky Destination – Power To Groove (original)
2. Funky Destination – Power To Groove (extended mix)
3. Funky Destination – My Way (Nassau Theme)
4. Funky Destination – Floorbreaker
5. Funky Destination – Hasta Siempre (radio edit) 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2