Skip to main content
  • Umek
  • 19.10.2010.

Umekov novi projekt UDYU, ujedinjuje Ex Jugoslaviju

Kao što znate Umekova matična zemlja Slovenija je prije pripadala velikoj federaciji koja se raspala početkom 90-tih godina.

Piše: 

Naslovna foto

Umek

Politiku na stranu, ljudi iz bivše Jugoslavije su još uvijek povezani. Osim ukusne hrane već godinama izmjenjujemo iskustva i prizore s dobrih partija, a osobno Umek je uvijek počašćen kada ga pozovu na nastup u neku od bivših republika.

Smatra da ne bismo trebali zaboraviti svoje korijene. Uspomene iz djetinjstva i puberteta još ga čvrsto drže vezanim za bivše republike. Rado se prisjeća vožnje u starim automobilima "Yugo", uživanja u čokoladicama "Bajadera", igre skrivača, pjevanja nacionalne himne na Dan mladosti.

To je razlog zašto je Umek odlučio pokrenuti specijalni projekt vezan za njegovu prijašnju domovinu Jugoslaviju.

UDYU – Ujedinjene Države Jugoslavije
S njime želi pokazati svima u svijetu ljepote i raznolikosti ove prelijepe bivše države. Planinu Triglav u Sloveniji, hrvatske otoke, lijepe gradove Sarajevo i Mostar u BiH, Beograd i Novi Sad u Srbiji, velike rijeke, tajne plaže.. Mogli bi nabrajati satima zemljopisne ljepote međutim Umek planira svoje iduće uratke nazvati po ovim specijalnim mjestima počevši od Novog Sada, zaštitnog znaka Balkana i jednog od predvodnika elektronske glazbene scene s ovog područja koji godišnje privuče 200.000 posjetitelja tijekom održavanja Exit Festivala. Bit će zanimljivo slušati novu produkciju i vidjeti koje će sve lokalitete "uglazbiti".

Komentirati ovu temu možete putem Facebooka

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2