Skip to main content
  • 14.02.2023.

Umro je Nathan Coles, jedan od tvoraca tech-housea

Tužna vijest o smrti jednog od pionira tech housea odjeknula je svijetom elektroničke glazbe

Piše: 

Jedan od pionira tech house zvuka Nathan Coles je umro u 52. godini života, potvrđeno je na njegovom Facebook profilu.

Njegovi sinovi Fabian i Josh su se obratili prijateljima i fanovima objavom u kojoj su otkrili kako je britanski DJ imao ozbiljnu mentalnu i psihološku krizu koja je nažalost kulminirala samoubojstvom.

Uz Terryja Francisa i Eddie "Evil" Richardsa, Nathan Coles jedan je od tvoraca tech housea i rezidenata kultnog londonskog fabrica. Zajedno s Francisom, 1994. osnivaju Wiggle koji je obilježio generacije partijanera i ljubitelja house zvuka. Osim pod svojim imenom, objavljivao je trake i pod nekoliko drugih pseudonima poput Get Fucked, Two Right Wrongans, The Mashup Headz, Housey Doings, 3 In Key, The Delinquent i Cult Fusion. Kroz više od dva desetljeća dugu karijeru za Nathana Colesa se tvrdilo da je jedan od najstrastvenijih i beskompromisnih underground DJ-eva.

Pionir tech housea bio je rado viđen gost u Hrvatskoj, a njegov posljednji set u lijepoj našoj mogli smo poslušati prošlog ljeta.

 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2