Skip to main content
  • 21.03.2018.

Underground zvukovi odzvanjati će opatijskim skloništem Tošina uz System Divine-a

Sklonište Tošina u subotu postaje poprište Liminal eventa kada za pult dolazi System Divine.

Piše: 

Već se nekoliko godina na području Opatije spontano okupljaju lokalni DJ-evi i zaljubljenici u underground elektroničku glazbu i organiziraju partye na različitim lokacijama diljem Liburnijske rivijere. Bilo je samo pitanje vremena kada će ta druženja iznjedriti kolektiv koji za jedini cilj ima upravo to- postaviti elektroničke zvukove na glazbenu scenu opatijske strane Kvarnera. Naš put simbolično kreće iz podzemlja, međutim; nastavljamo u lokalnim barovima; nastavljamo u klubovima; popet ćemo se na terase uz lungo mare, pa i na palube brodova.

Zapravo, svugdje gdje smo već i bili, ali ovoga puta nešto organiziraniji i iskusniji, te s nešto više podrške lokalnih birokratskih struktura“, tvrde osnivači koji stoje iza novonastale udruge „Liminal“ u najavi prvog eventa koji je zakazan za subotu, 24.03. s početkom u 23 sata na zanimljivoj lokaciji, u skloništu Tošina.

Iako je riječ o tek prvom službenom eventu, headliner jest itekako svima dobro poznato ime- System Divine, čiji su DJ angažmani i glazbena produkcija već odavno premašili okvire hrvatskih granica, a on uvijek nešto od toga želi vratiti Kvarneru, gdje je i započela njegova karijera još početkom 21. stoljeća. Osvajač je mnogih nagrada ("Best upcoming" DJ, 2004., "The best DJ", 2006., osvajač Croatian Burn Residency contest, 2014., "Ambasador" za remix godine, 2016.), ali možda je najvrjednije priznanje ipak to što su ga prepoznali i podržali velikani kao što su Carl Cox, Laurent Garnier ili Cristian Varela, te čak tri velike suradnje koje je ostvario s Moby-em, koji mu je svoje trake povjerio na remixiranje. Dobro ga poznaju i nešto starije generacije budući da je bio dugogodišnji rezident popularnog kluba „Fun Academy“.

Organizatori i izvođači su nešto stariji, i nešto mlađi, profesionalci, pa i amateri, ali prilično odlučni u namjeri da se underground elektronička glazba vrati u opatijski noćni život.

Nije važno pripadate li onoj starijoj generacji partijanera, ili ste to tek postali, u subotu se u skloništu ispod nogometnog igrališta na Tošini priprema prava poslastica koje će obilježiti povratak elektroničkih beatova na pozornicu grada Opatije.

Line-up:
System Divine
(Little Idiot, Pornographic, SexOnWax, Black Lacquer)
Marcel
JKBrainCell – JKBC
Ivan Rumora

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2