Skip to main content
  • Miguel Campbell
  • 19.11.2012.

Upoznajte se s Miguelom Campbellom!

‘Something special, sexy, wonderful…’ i dan danas je mnogima podloga za vođenje ljubavi, a postavši najprodavanija stvar 2011. godine na Beatportu, lansirala je ovog britanskog producenta u nebo, pa se i sam vratio u ‘školu leta’ da ne bi udario u zemlju.

Piše: 

Naslovna foto

Miguel Campbell

Još prije 2 godine malo tko je znao za Miguela Campbella, britanskog DJ-a i producenta iz Leedsa (grada koji ga nije uopće mazio, ni podupirao), a onda je došao hit ‘Something special…’ i otvorio mu vrata svijeta, pa se ovaj hit mogao čuti od MTV-a, do svadbenih tuluma.
{youtube}HGhVjZZ0Cxg{/youtube}

Sve je počelo prije 6 godina projektom MCB (zvukom koji i danas koristi u svojoj produkciji), otvaranjem etikete Outcross Records, a danas slušamo Campbellovo LP izdanje ‘Back In Flight School’ za megapopularnu etiketu Jamiea Jonesa Hot Creations, postajući tako prvi album izdan za tu etiketu, a čovjek ne bi vjerovao, peti album za Campbella. Naslov albuma proizašao je zbog muzike 80ih i 90ih, kada je puno pjesama i albuma imalo taj ‘in-flight ethos‘, ko npr. Stevie Wonder’s Love Light In Flight, kada zbog mekanih linija i basa imate osjećaj da letite, a i on sam provodi puno vremena u avionu. Hot Creations mu nije samo ime, nego i kreativna obitelj za koju se uvelike vezao.

Back In Flight School

Svoj put Campbell je započeo kao petnaestogodišnjak kada je krenuo kao hip hop DJ, a onda je počeo izlaziti u The Music Factory u Leedsu i Bowlers u Manchesteru, otkrivajući drugi glazbeni smjer – house, koji ga je, za razliku od agresivnijeg hip hopa, privukao dobrom vibrom među ljudima na danceflooru. Ubrzo je kupio i svoje prvo izdanje – Kym Sims’ Take My Advice, koje ga inspiriralo, te je 2000. godine počeo i s vlastitom produkcijom. Zanimljivo je da je 2004. godine prodao svoju kuću i preselio se nazad kod majke, a sve kako bi mogao uložiti u novi studio, potom i otvaranje svoje etikete Outcross i izdavanje prvog izdanja za 1500 funta. Sada kada je izdao svoj album za HC, kaže da je fokusiran na svoj label više nego ikad, te uskoro i izdaje Inland Knights, koji su mu bili uzor dok je bio mlađi. Campbella će ipak neki od vas prepoznati po projektu MAM, koji ima s kolegom Mattom Hughesom, inspirirani francuskim houseom, a kojem će se posvetiti ponovno u 2013. godini.
{youtube}9wivUNH5kXQ{/youtube}

Kada je dao par stvari Richyu Ahmedu (jedan od DJ-a Hideouta2012, koji dolazi i na iduće izdanje), ubrzo su za njega čuli Jamie Jones i Lee Foss, te je izdanje za Hot Creations, kao i nedavni album uskoro uslijedilo. Danas mnogi traže od njega da napravi i za njih nešto poput ‘Smth spec…’, ili da im remiksira stvari, ali je Campbell ostao doslijedan i radi ono što je njemu po volji. Kaže da je napravio odličnih stvari i prije ovog hita, a smeta mu što je bio toliko zanemarivan prijašnjih godina, a kaže i kako su ga mnogi irugivali zbog muzike koju radi nazivajući je ‘elevator music‘, ‘gay house‘, ili “music for girls”, pa mu je drago zbog današnje popularnosti, i kako bi odjednom oni koji mu nisi htjeli izdati stvar, jer nije bila dovoljno ‘cool‘, traže od njega da producira za njih.

Miguel Campbell dolazi na sljedeće izdanje festivala Hideout na Pagu, tako da Back In Flight School, kao i ‘Something special‘ slušamo uživo 2013. godine na Zrću, pa radimo djecu na podiju.

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju