Skip to main content
  • 27.12.2017.

Uskoro izlazi novi album LADO Electro 2.0. Memorabilium

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalni je profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Piše: 


2003. godine predstavljen je projekt i album LADO Electro Hrvoja Crnića Boxera i Borisa Harfmana, u kojem je glazba s repertoara Lada obrađena u suvremenoj, elektroničkoj verziji.
{youtube}edKQpnMhRAM{/youtube}

U tom stilu postavljene su i dvije koreografije "Jedna pura, dva pandura" Rajka Pavlića i "Tanec ladovca" Borisa Harfmana koje su izvođene u raznim prigodama kao što su, između ostaloga, dodjela diskografske nagrade Porin, Dani hrvatskog glumišta u HNK, Dora – izbor pjesme za Pjesmu Eurovizije, te otvorenje Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. u Splitu. Polufinalnu večer Dore 2010. otvorila je nova koreografija u sklopu projekta LADO Electro pod nazivom Kontrada.
{youtube}-2W-Xn92aZU{/youtube}

LADO Electro 2.0 Memorabilium nastavak je suradnje ovog dvojca s Ansamblom LADO, a album bi trebao izaći uskoro. Pogledate trailer!
{youtube}DQ7Z4nLSvR4{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop