Skip to main content
  • 12.09.2017.

Uspavanka od 10bpm-a sprema se napasti plesne podije.

Novi žanr sprema se napasti noćne klubove Kopenhagena, a zaživi li ideja možda stigne i u Hrvatsku.

Piše: 

Bila jednom priča kako je čovjek prišao DJ-u i zamolio ga da spusti bpm jer mu se činilo prebrzo i nikako se nije mogao ufurati u taj ritam. U ovom slučaju pričamo o relaciji između 110-120bpm-a, no Greta Eascott došao je na sasvim suludu ideju. Član G-Bop Orchestre došao je do zamisli da napravi plesnu glazbu sa 10bpm-a. Nismo zaboravili dodati nulu, nego ste dobro pročitali, deset bpm-a. Zanimljiva stvar ovdje je činjenica da se navodi kako bi to bila plesna glazba, a zanima nas kako bi se plesalo na tako nešto? Vjerujemo da je Greta jedina osoba trenutno koja zna odgovor na to. Ako zaživi njegova ideja, vjerojatno će postojati kakav priručnik za plesne pokrete na ovu uspavanku ili će on sam vodit.

Ali kako nebi sam primio sve zasluge za pokretanje ovog trenda, u što sumnjamo da će do toga doći, Greta je poslao otvoreni poziv svim producentima u nadi da će se i sami iskušati u ovom eksperimentu. Krajem rujma u Kopenhagenu će se održati prvi event ovakvoga tipa i potreban mu je materijal kako bi imao što svirati cijelu noć. Jedina trenutna briga koja muči Eacotta je da li će netko uopće doći u klub. Producenti ne trebaju napraviti cijelu traku, već su dovoljni samo dijelovi koji će mu pomoći da ispita teritorij i pokuša rasplesati publiku, naravno ako se netko uopće pojavi.
{youtube}Ka-XEIYVzfQ{/youtube}

Rok za prijavu je 25.9., a svi zainteresirani to mogu napraviti preko maila ili Tumblra. Plesna glazba na 10BPM-a, ima li zainteresiranih i koji naziv mislite da bi odgovarao ovom eksperimentu?

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk