Skip to main content
  • 22.01.2008.

V.A. Supermarket (Ultiva Records)

Na pomolu je cetvrto i posljednje (u net release obliku) izdanje Ultiva recordsa. Zapravo radi se o kompilaciji sacinjenoj od 9 pjesama sporog, mracnog i progressivnog ritma, muzickim stilom okarakteriziran kao Tech Trance. Kompilacija "VA Supermarket" ima za osnov da predstavi vise industrialniji i sporiji zvuk od onog na koji smo do sad od ovog labela navikli. 

Piše: 

Kao sto na samom pocetku spomenu, ovo ce biti zadnje izdanje Ultive u internet, free, obliku. Zapravno sama vizija labela je bila da od samog pocetka ujedini na istim "nosacima" zvuka, afirmisana imena trens scene sa neafirmiranim i tek razvijenim projektima, kako bi na taj nacin slusaocima mogli pruziti na uvid paralelu kvalitete ideje i produkcije koja se povlaci izmedju ucesnika kompilacija. Za neke ceo ovaj projekat je bio savrsena "odskocna daska" za dalje promoviranje i rad u svjetu dok za druge jos jedna kompilacija u nizu samo u volonterskom obliku, gdje se ubiti iskazalo postovanje i volja za suradnjom i sa onima koji su tek "uplivali" u cjelu pricu.

Osim svoje velikodusnosti, artisti nisu manjkali ni sa svojim trakama koji su bez obzira na, slobodno izdavanje, vezivane nekom vrstom "on line" ugovora kako bi se koliko toliko ucvrstio pecat saradnje i opravdao produkt projekta. Dakle, projekat i sam izlazi na finish ovom, cetvrtom kompilacijom, i nakon toga Ultiva label se upisuje u listu digital/CD recording izdavackih kuca. Naravno, bez obzira, na slobodan download dosadasnjih kompilacija, slusaoci su pokazali odredjen respekt i neocekivani transfer na izdanja. U tome im svima hvala i Ultiva se nada da ce i dalje privuci pozornost mnogih, posebno sada kada je koncepcija u mnogo azurnijem obliku.

Mnogi, koji su pratili dosadashnji rad ovog labela, mozda ce se u pozitivnom ili negativnom smislu zapitati, kako je doslo do promjene stila na cetvrtom izdanju. Experiment je kljuc ka uspjehu. Koliki ce biti uspjeh pokazace samo izdanje koje ce se odviti negdje polovicom sljedeceg mjeseca tj. u veljaci a za sad putem artist liste kompilacije, mozemo vam naslutiti o cemu ce se tu zapravo raditi.

01. Barby
02. Manibus
03. Cujorius One
04. Opsy
05. Oscuro
06. Trimada
07. Pinga
08. ManMadeMan
09. LeSaboteur

Lara
https://www.soundmute.org
https://www.myspace.com/lara_pr_of_soundmute

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju