Skip to main content
  • london fabric
  • 5.02.2021.

Velika Britanija bi mogla ostati bez 80% klubova u ožujku 2021.

80% klubova zatvorit će se do ožujka bez vladine podrške, pokazalo je novo istraživanje udruge Night Time Industries Assocation (NTIA) u Velikoj Britaniji.

Piše: 

Naslovna foto

london fabric


Kako se bliži 12 mjeseci otkako su klubovi širom Velike Britanije zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, NTIA je anketirao preko 100 klubova o trenutnim borbama s kojima se suočavaju, prvenstveno o nedostatku odgovarajuće financijske potpore i nejasnoj izlaznoj strategiji za ponovno otvaranje.

Od 100 anketiranih noćnih klubova, među kojima su bili londonski Egg, Sub Club u Glasgowu i Hangar, NTIA je utvrdio da 88% klubova u Velikoj Britaniji zaostaje s plaćanjem najma u roku od dva mjeseca, 86% je bilo prisiljeno na tehnološki višak – a preko 65% je preko 60% svoje radne snage imalo kao tehnološki višak još prije kraja 2020. – dok 43% još uvijek nije dobilo nikakvu financijsku potporu ili potporu od vlade.

Michael Kill, izvršni direktor NTIA-e, rekao je da smo "na korak do gubitka kulturne institucije", te da vlada nije pružila potporu sektoru i nije prepoznala njegovu ekonomsku i kulturnu vrijednost.

Drew Burke, direktor kluba Hangar u Birminghamu, dodao je: "To nije utjecalo samo na vlasnike tvrtki, već i na osoblje koje ovisi o njihovoj plaći, na pivovare koje pićima opskrbljuju mjesta, na kupca koji žudi za socijalnom interakcijom i tako dalje, stvarajući ogroman domino efekt što se ne popravlja. Bez mjesta i noćnih klubova, ogromna socijalna praznina uzrokuje masovne tehnološke viškove i ogroman utjecaj na mentalno zdravlje. "

Iako je vlada Velike Britanije odobrila potporu koja se nudi svima, od glazbenih mjesta do kazališta, kritičari i dalje tvrde da je potrebno više novca i potrebna je ciljana podrška. Kill je ranije rekao da nas je "vlada navela da vjerujemo kako namjerno žele srušiti naš sektor".

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk