Skip to main content
  • 19.06.2018.

Veliki australski duo na Zrću

Tamo dolje, gdje sunce prži toplinom tisuća roštilja, gdje te klokan gleda opasno u oko, gdje je bush nešto sasvim drugo od onoga na što sada misliš, rođena su dva protagonista ove elektroničke štorije – James Todman i Brett Allen – u svojim spojenim glazbenostima poznati kao Rave Radio.

Piše: 

Radio je bio plemenski medij, onaj kraj kojega si sjedio sasvim svjestan da slušaš istu stvar  kao tisuće i tisuće drugih i, iako sam, osjećao si se povezano sa svima ostalima, a glazba za tebe čini isto. James i Brett su tako umrvili ideju običnog DJ seta i u svoj ufurali žive bubnjeve, sampliranje na licu mjesta i live vokale koje miješaju dubokim slatkim basom. Da im je netko s kredibilitetom klizanja temporalnom linijom i direktnim kontaktom s Vidovitim MIlanom gatao iz graha ili šlogao iz kave najavio bi im najbolju godinu u karijeri. Sada u retrospektivi gledana 2017. donijela je preko stotinu gaža kroz 11 zemalja i 17 milijuna preslušavanja.

No lančane reakcije uvijek imaju prvog pokretača koji šalje kaskadu. Za australsku gospodu to je bio glasni grmljavinski hit "Rumble" iz 2015. kada su uho na njih svrnuli i teškaši scene kao što su Martin Garrix, Hardwell, David Guetta, Dyro & Laidback Luke, a Spotify je brojao dva milijuna posluha već na prethodni "Turn Me Out" single. Što stvaraju kada stvaraju, koje su estetske luke u kojima se sidre? Masni synth je kralj, a bas služi kao eksperiment za neobične zvučne figure koje postaju obilježja traka, no nisu stranci ni pokojoj house veselici poput "Rock It" stvari iz 2017.
{youtube}jkLsHWkngok{/youtube}

{youtube}kYL8p1yRz8o{/youtube}

Pa sa svime ovime u retrovizoru, neograničenoj kreativnoj energiji u zapećku i rasporedom za 2018. koji pokriva Aziju, Europu i rodni im kontinent, momci će na europskoj putanji 18. srpnja skoknuti i do zrćkog morskog brata zagrebačkog Aquariusa gdje slušaš australski beat. Za gašenje Željka Znatiželjka žeđi dakako skokneš na kalendar ovdje i sve što još ostaje je plan puta i užitak! Enjoy!
{youtube}B4un-kF5bys{/youtube}

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju