Skip to main content
  • zastava uk
  • 18.05.2020.

Velikoj Britaniji prijeti izumiranje preko 90% nezavisnih festivala

Udruga nezavisnih festivala (The Association of Independent Festivals – AIF) upozorila je da bi se Velika Britanija mogla suočiti sa nestankom nezavisnih festivala u 2021. ako se ne poduzmu odlučne Vladine akcije za podršku sektoru koji je ozbiljno ugrožen zbog koronavirusa.

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


Festivalski sektor bi se ovog ljeta mogao suočiti s potencijalno opasnim iznosima od čak 800 milijuna funti koje bi trebalo vratiti kupcima ulaznica. Predviđa se da se barem 90% svih festivala u Velikoj Britaniji neće održati ove kalendarske godine.


Foto: Glastonbury festival

Članovi AIF-a prosječno imaju oko 375 tisuća funti troškova koji su izgubljeni nepovratno, pri čemu 98,5% nije pokriveno osiguranjem vezanim uz otkazivanje zbog virusa Covid-19. Na temelju anketa o utjecaju, 92% organizatora festivala AIF izjavilo je da su njihove tvrtke izložene riziku bez vladine intervencije, a učinci COVID-19 vjerojatno će rezultirati bankrotom poduzeća na temelju zahtjeva za povrat sredstava.


Foto: Junction2 festival

AIF upozorava da bi 92% tvrtki koje organiziraju festivale moglo propasti na temelju zahtjeva za povrat sredstava i da Vlada ne poduzima "značajne mjere" kako bi ih zaštitila. Preko polovice radne snage mogli bi tako postati višak od rujna 2020. bez dodatne podrške.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2