Skip to main content
  • 4.10.2010.

Venom organizira DJ radionicu

Zamišljen je kao multimedijski projekt koji promiče urbanu kulturu mladih te propituje mogućnosti kreativnog izraza kroz suvremene tehnologije i načine.

Piše: 

Istraživanje zvuka, njegovih mogućnosti, praćenje novih glazbenih izraza. DJ radionica obuhvaca sve oblike modernog miksanja glazbe, pocevsi od odabira glazbe, beatmatching umiksavanja pa sve do natjecateljskih disciplina kao sto su: „beat juggeling (backspining, body tricks…) , scratching (flares, tares, waves, drags…), combo mixing…“.
 
Cilj je  nauciti polaznike kako nastupiti pred publikom i zadovoljiti publiku u okviru programa i okolnosti u kojima se nastup odvija i dobiti nove mlade natjecateljske snage koje ce se probijati u natjecanjima kako lokalnim tako i medunarodnim. U ovoj radionici se ucii o svemu sto je vezano uz dj-ing.
 
Dj Venom vec dvije godine vodi dj radionicu u slopu centra za kulturu i film "August Cesarec" u Teatru EXIT (Ilica 208, Zagreb). Posto popularna glazba i necija karijera ovise velikom vecinom o marketingu, dj radionica se bavi sustinom same djelatnosti tj. radu na gramofonima. Danasnjim dj-ingom se smatra "turntablism" tj. pristup gramofonu ne kao uredaju za reprodukciju glazbe nego kao instrumentu.

Radi se po principu se prakticne nastava na gramofonima od 2×120 min tjedno. Posjedovanje opreme i predznanje nisu bili nuzni za pohadanje radionice, a radilo na svim glazbenim pravcima. Program je sadrzava vjezbanje na plocama i digitalnim simulatorima.

VODITELJ RADIONICE:
DJ Venom bavi se dj-ingom i turntableismom vec 10 godina.  Nastupio je u finalu DMC svjetskog prvenstva 2000. u Londonu, pobjednik hrvatskog Lucky Strike "I Choose My DJ" takmicenja 2002., pobjednik DMC prvenstva ex yu zemalja 2003. , pobjednik hrvatskog Heineken "thirst" prvenstva 2005. Svirao po cijeloj ex yu, Madarskoj i Slovackoj.
Danas svira u ST!llness-u i bavi se proucavanjem novih tehnika scratchanja i jugglanja.
 
Saznajte više na www.centarcesarec.hr/djradionica

DJ Radionica by DJ Venom
Počinje nova sezona miksanja ploča na dj radionici i pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Program se sastoji od tromjesečnog tečaja za početničku i naprednu grupu. Početnička grupa se bavi beatmatchingom  ili miksanjem pjesama na osnovu tempa, upoznavanje i spajanje opreme i ritmički diktat. Napredna grupa se bavi miksanjem pjesama u obliku seta, osnovama turntablisma (beat juggling, scratch), upoznavanjem sa snimanjem i audio editingom, upoznavanje sa organizacijom evenata i kako doći do angažmana. Na radionici postoji više miks pultova tako da svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu biti za upis na radionicu. Cijena tečaja je 600 kuna za 3 mjeseca što sadrži 48 sati radionice. Voditelj radionice je dj Venom, klupski dj i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva. Za prijave, pitanja o terminima, detaljnim objašnjenjima i  svim pitanjima vezanim uz radionicu javite se na   

djradionica@centarcesarec.hr
ili   095 562 58 68 begin_of_the_skype_highlighting              095 562 58 68      end_of_the_skype_highlighting

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk