Skip to main content
  • 16.09.2022.

Vikend na OktoBeer Festu u The Garden Brewery uz međunarodna glazbena imena

The Garden Brewery predstavlja OktoBeer, svoju verziju najpoznatijeg pivskog festivala sve do 9. listopada, a prvi vikend donosi bogati glazbeni program i međunarodna DJ gostovanja

Piše: 

Petak 16. rujna u Gardenovoj pivovari gostuje Steve Cobby, britanski producent i glazbenik, poznatiji kao dio grupe Fila Brazillia, a večer će obilježiti zvukovima Brazila.


Foto: Julien Duval

Pridružuju mu se No Fakin’ DJs koji donose hip-hop zvuk, kao i Hillas, dio kolektiv Abandon Silence iz Liverpoola. Tu su i londonski Andrew Gibney i Mick Jones, a večer zaokružuju Nick i Pepi, dvojac koji stoji iza imena Adriatic Coasting.

Subotu 17. rujna od jutra glazbeno će obilježiti gostovanje NTS-radija koji će emitirati iz The Garden Brewery. Globalna radijska platforma koja non-stop emitira iz preko 50 gradova diljem svijeta, na svoj popis gradova će ovog vikenda dodati i Zagreb. U goste dolazi DJ Macca koji će svoju subotnju emisiju One Glove Takeover ovoga puta iz Londona premjestiti na zagrebački Žitnjak, a kroz dan će mu se pridružiti gosti.

Nedjelju 18. rujna glazbeno režira Borna Šercar, bubnjar i udaraljkaš, a ovaj hvaljeni glazbenik predstavit će sunset jazz sessions zajedno s prijateljima koji će mu se pridružiti na pozornici.

Najveće svjetsko slavlje piva ove jeseni ima svoju inačicu u Zagrebu u dvorištu Gardenove craft pivovare na adresi Slavonska avenija 26/1. Po prvi put u velikom vrtu donose OktoBeer Fest, svoju verziju pivskog festivala uz ono što najbolje znaju raditi – sjajno pivo, super ponudu hrane i odličan glazbeni i popratni program.

Čak osam novih i svježih piva bit će skuhano posebno za festival, a The Garden Brewery predstavit će OktoBeer lager, jaki lager Festbier, bezglutenski Landbier, kao i primjerice legendarni minhenski stil Doppelbock. Sve će se moći probati u kriglama od jedne litre. U ponudi su uvijek i najsvježija i nagrađivana piva koja se kuhaju na licu mjesta kao i raznovrsni specijali po kojima je The Garden Brewery prepoznatljiv.

Gastro ponuda sjajno će se sparivati s pivima

Za vrijeme trajanja festivala  međunarodno priznati chef Mario Mandarić predstavit će hranu baziranu na zero waste priči. Gardenov gastro chef Marko Palfi režira koncept hrane Full Circle, kojim se sladovi iskorišteni u pivovari koriste kao prirodna hrana za životinje, a proizvodi, počevši s prženom piletinom, se poslužuju u prostoru pivovare. U ponudi su i nagrađivani Submarine burgeri, kao i pivski kokteli koje potpisuje Hrvoje Rihtarić.

 

Svakodnevni program donosi gostovanja live bendova i DJ nastupe, a svakog tjedna od četvrtka do nedjelje čut će se sve od brassa, preko jazza, do funka. Uz kvartet saksofonista Techno Vikings, ZET orkestar, Bjelovar Big Band, tu su i brojni DJ setovi. Otvorene su prijave na Beer Mile Run, tjednu utrku nedjeljom koju vodi Domagoj Jakopović Ribafish, na rasporedu su obilasci pivovare ponedjeljkom, kao i razna popratna događanja u velikom zelenom vrtu kao što su pub kvizovi, beer bingo ili sve popularniji cornhole turniri. Gardenov Farmers Market, u suradnji s Malim Placem, tržnica je koja će kroz četiri subotnja prijepodneva predstavljati razne male proizvođače, a svaki put dodat će nove sadržaje poput Rewear Me buvljaka, sajma stripova i ploča ili Art Bazaara.

Uz prostor atrija i velikog vrta na raspolaganju su i stolovi na metre koji će se moći rezervirati za veće grupe, čime The Garden Brewery i OktoBeer Fest u svom premijernom izdanju postaje savršeno mjesto za druženja poslije posla.

Jedinstveni prostor pivovare na Žitnjaku predstavlja Zagreb u svjetlu metropola koje revitaliziraju industrijske dijelove grada dajući im poseban štih. Prostor koji aktivira sva osjetila krasi i veliki travnati vrt s više od 40 posađenih stabala koje se nalaze i unutar pivnice, te tako kreiraju oazu za opuštanje, a The Garden Brewery postaje mjesto koje okuplja zajednicu i razne interese.

 

Ulaz na sve programe OktoBeer festivala je besplatan. The Garden Brewery otvorena je na novoj lokaciji na adresi Slavonska avenija 26/1, uz dobru prometnu povezanost, vlastiti parking, te blizinu javnog prijevoza. The Garden Taproom tj. pivnica radi svaki dan, radnim danom i nedjeljom od 10:00 do ponoći, a petkom i subotom otvorena je do 02:00.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2