Skip to main content
  • 28.06.2018.

Vinyl only techno frekvencije u Lazaretima

Da susretneš profesora Baltazara, uz glazbicu koja te vraća u djetinjstvo, on bi te poveo s noge na nogu u labos, mašine bi zazujale, cijuknule, zapijukale, lampice zatreperile i na kraju bi dobio kaplju esencije koja rješava neki strašno važan problem, kao recimo nedostatak duga u gradu.

Piše: 


No ovoga puta Baltazar nije profesor već glazbeno umjetnička udruga koja voli alternativne kulture i izričaje, okupljena oko glazbe i bilo kojeg vida umjetnosti koji joj u tom trenu golica maštu, a sada nastupa kao domaćin ove osmosatne vinyl techno tvrdoće u dubrovačkim Lazaretima – Baltazar p. Techno Frequencies – vinyl only w/ Man From The Lab. Što se tiče labosa s tobom je baš Man From The Lab kao nositelj noći subote 30. lipnja, da bi mu se pridružili još i Dujo, Allan i Art Lentz, uz vizualnu podršku infimensionsa.

Originalne techno frekvencije, oštre čvrstoće, kirurške preciznosti i ono nostalgično sasvim specifično pozadinsko šuškanje ploče dio je audio-vizualnog spektakla koji kao jedino sredstvo reprodukcije fura gramofone… i to njih 3 simultano – ovo čini zagrebački Man From The Lab. Kako to obično biva oni koji dane provode u labosu imaju slabu toleranciju na dosadnosti običnog svijeta uključujući i samopredstavljanja osim kroz medij glazbe, pa izvoli samo nekoliko činjenica, a karakter dođi upoznati sam. Vjeruje u preciznost, tehničku izvrsnost izvedbe i apsolutnu koncentraciju. Slušali su ga floorovi Hrvatske, Njemačke, Irske i Slovenije, a plesao je i berlinski Tresor, dok se rame uz rame našao i s Octave One a u Zagrebu ugostio „Developer“ i Christiana Wunscha. No glavne odrednice su ti dakako ćelava glava, tehnička beskompromisnost i gramofoni.

Kako si ti konglomerat svih svojih osjetila tako će se za sladostrašća oka pobrinuti infimensions (HAF rec.) aka na osobnoj Danijel Šivinjski, koji istražuje dimenzije svjetlosti, zvuka, prostora i duha svime od mappinga, preko svjetlosnih instalacija, od bina festivala do kazališnih dasaka. U što on vjeruje pitaš? Psihodelični minimalizam. A u što ti vjeruješ – ako si po uvjerenjima tu negdje na križanju gramofona, techna i plesa dobro nam došao u Lazarete! Enjoy!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2