Skip to main content
  • 1.04.2016.

Vlada RH u suradnji s KS organizira partijanje u podmornicama (Aprilili)

Znaš već da je najbolji underground u prostoru koji emulira sam glazbeni izričaj, ali ovo je hard core ravno do srca.

 
Možda ne idemo 20 000 milja pod more ili ne putujemo do središta zemlje s gospodinom Verneom, ali idemo dublje pod razinu tla nego ikada prije, u ostvarenju onoga što će postati jedinstvene party lokacije ne samo ne europskoj već na globalnoj skali. Čuo si za partyje po glečerima i ugaslim vulkanima, no jesi li ikada spustio periskop i zaronio prema morskome dnu uz elektroniku iz zvučnika? Sada budeš.
 
Tako je nova Vlada RH, na čelu s biznismenom Tihomirom Tim Oreškovićem na redovnoj sjednici posvetila više pažnje nadolazećoj turističkoj sezoni. Uz sve prekrasnosti koje čine zemlju u koju živiš bilo bi sasvim suludo ne koristiti potencijale i prevladavajuću reputaciju Hrvatske kao party destinacije koja se u posljednjem desetljeću ucrtala na mentalne mape globalaca željnih odmora i gušta.

 
Kao nastavak inicijative započete još pod palicom prethodne Vlade i ministra Lorencina, i nova Vlada je sasvim svjesna da naša zemlja trenutno prednjači pred svjetskom konkurencijom što se tiče festivalske ponude u destinacijama kao što su Pula, Novalja, Zadar, Split, Hvar, Tisno i Dubrovnik. Stoga ovogodišnja preraspodjela proračuna, unatoč nekim očitim gafovima, ipak čini jednu stvar kako treba usmjeravajući financijsku injekciju u razvoj turističkih destinacija.
 
Kako većina turista ostaje u Hrvatskoj 5-10 dana i obiđu 2-3 destinacije, te se upoznaju i drugim vrijednostima koje iste nude, ulaganje danas znači ne samo instant gratifikaciju deblje konačne podvučene crte ovogodišnjeg profita već i sigurno spremanje zlatne ciglice u sef budućnosti. Kako smo primijetili u razdoblju od 2006. mnoštvo mladih koji su partyjali na bijelim obalama, danas su obiteljski ljudi koji se vraćaju na ponešto mirnije odmore sa svojim obiteljima.

 
Domaću scenu stvarali su prvo kultni klubovi, zatim se prsten proširio na velike festivale, da bi posljednjih godina buknuo i interes za boat partyje koji se uvijek rasprodaju među prvima. Vlada je tako na inicijativu Klubske, koja plan slaže već neko vrijeme, odlučila usvojiti zanimljivu ideju koja će privući još više stranih gostiju na Jadranske obale.
 
Ohh Sceno, kakav projekt? Radi se o Submarine Clubbing pokretu, tj partyjanju u podmornicama diljem Jadrana. Tonemo duboko, duboko, uključujemo sonarni puls koji stvara kakofoniju s domaćim i stranim rukama za pultom. Hrvatska ratna mornarnica raspolaže trenutno s 15-tak podmornica koje su ostavština iz doba JNA i kao takve su upotrebljive u turističke svrhe. Kako inicijalni pilot projekt razgledavanja istih nije uspio Vlada je odlučila prenamijeniti ove atrakcije za novi, do sada neviđeni, aspekt party turizma.
 
Dio tehnikalija je već riješen kako je ideja u pogonu već mejsecima. Podmornice su locirane oko naših festivalskih destinacija i trenutno se ozvučuju i opremaju svjetlosnom opremom. Ovoga ljeta moći ćete partijati pod morem u okolici Pule, Novalje, Zadra, Tisnog, Splita, Hvara i Dubrovnika, a vlada želi ovim projektom privući turiste u nove destinacije za mlade odnosno one koje tek grade svoj imidž kao što su Trogir, Primošten, Rijeka, Brač i Vis.

 
Izuzetno bitan element je da je novi projekt ciljano idejno koncipiran kao zrcalna slika KS Takeovera pa će i on reflektirati naklon domaćoj sceni i 80% lineupa preuzeti iz domaćih snaga, kako renomiranih starih lisaca i lisica tako i nekih novih klinaca koji tek dolaze. KS Promo je ujedno bio mnogo više no samo poziv novacima za promociju pa će dio linupa činiti i nove mladice. Svaki Submarine Clubbing ujedno će imati i strano gostovanje. Na planiranih 1000 partyja porazasipanih diljem obalnog prstena zasvirat će oko 200 domaćih imena od kojih za sada možemo potvrditi imena kao Petar Dundov, Homeboy, Pytzek, Pero-Fullhouse, Miss Soulfly, Lemon, Torres, Indy Slide, Aldo Morro, Matroda i Kosta Radman, a za ostale aliase molimo da se strpite još pokoji dan, kada objavljujemo još stotinjak domaćih.
 
Svaka podmornica sigurno može popuniti kapacitet do 250 duša, a partyji će se odvijati u dnevnoj i noćnoj varijanti, iako ti je zapravo zaista svejedno na mjestu u kojem vrijeme ni danje svjetlo ne postoji. Dogovoreno je 150 uranjanja za svaku podmornicu, tj. 2 puta dnevno (dnevni i noćni zaron) počevši od 15. lipnja do 31. kolovoza, a za sada smo sigurni da plešemo uz goste kao što su Seth Troxler, Dixon, Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Dimitri from Paris, Carl Craig, Heidi, Maya Jane Coles i Ian Pooley. Od globalnih institucija zvuka stižu Tresor, Fabric, Pacha, Zouk i Rex, a label partyje podno površine postavljaju Burek, House is OK, Diynamic, Desolate, Tronic, Drumcode…
 
Za komercijalnije nastrojene u glavne pritoke elektronici s nama su i DJs from Mars, Nervo, Steve Aoki, Benny Benassi i Jamie Lewis.
 
Ostani uštekan na KS za više infa koji stiže. Ovo će biti jedno dugo toplo ljeto! Ne možemo dočekati!
 
 
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2