Skip to main content
  • 15.05.2006.

Vodič za Illectric Funk Festival 06

Za glavno jelo na ovosezonskom meniju, confusion vam je pripremio drugo izdanje ILLECTRIC FUNK FESTIVAL-a, festivala audio-vizualnih umjetnosti prvi puta održanog prošloga lipnja, kojim će proslaviti i podijeliti sve ono što im glazba znači. U ovoj interaktivnoj igraonici za odrasle moći ćete se družiti i povezati, učiti i kreativno izraziti ili jednostavno uživati u ponovno probuđenoj ljepoti dugo očekivanih toplih dana.

Piše: 

Festival se održava od 19. do 28. svibnja na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu. Glavni događaj je u subotu, 27. svibnja kada će u "Staroj klaonici" ugostiti LTJ Bukema i Conrada. U nastavku pročitajte kompletnu najavu i opise pojedinih priredbi.

cfsn pres. ILLECTRIC FUNK FESTIVAL 06 / 19-28.05. / Zagreb

PETAK
/19.05/do/PONEDJELJKA/22.05/
Breathe Smart radionica/www.breathesmart.hr
Kroz tehnike disanja, meditaciju i spoznajne procese moći ćete opustiti gomilu negativnih emocija, stresa i fizičke napetosti, te podići energetski nivo i pritom bolje upoznati sebe. Radionica je besplatna i namjenjena osobama od 18 do 30 godina. Održavati će se u mjesnoj samoupravi Prečko, Prečko bb (tramvaj 5 ili 17, stanica Petrovaradinska). Termini: petak 18-21h, subota i nedjelja 10-17h, ponedjeljak 18-21h.
Više informacija na www.breathesmart.hr…

SUBOTA/20.05/Ribnjak/12-22h
Didgeridoo radionica/www.didgiland.com
Pravilan osnovni ton, temeljne varijacije: osnovne tehnike čeljusti i obraza, tehnike jezika i grla, prvi "specijalni efekti" i zvukovi, korištenje glasa i metode za učenje cirkularnog disanja. Vježbe. Dodatne vježbe. I još neke. Zatim prvi ritmovi, ulazak u pravi svijet didgeridoo-a. Malo o komponiranju didg muzike. Cilj radionice je da vam ostavi materijala i vježbi s kojima ćete imati što raditi još neko vrijeme nakon tečaja.

Tarabuka/riq/ djembe/mala individualna radionica s Kamenim i Goranom:
– osnove arapskih ritmova
– učenje osnovnih tonova
– pjevanje ritmova

Žonglerska radionica BAMBOLE:
Apsolutno početnička radionica žongliranja omogućit će svima uspješno manevriranje lancem i štapom, lopticama i zastavama, kao i izradu vlastitih rekvizita. Putem skoka i okreta učinit ćete svijet šarenijim mjestom vlastitog pokreta.

 

DJs:
Batis (WOrldInSound)
Jesus dread sound (rOOts reggae)
Val Vashar ( chillTrance)
cijena: đabe

NEDJELJA/21.05/Močvara/21h
live:
Molara / UK
+ DJ Jebiga
4. Seasplash festival (www.seasplash.net), koji se ove godine održava od 20. do 22.07. u Puli, službeno će svojim nastupom u nedjelju promovirati Molara (www.molara.co.uk), većini najpoznatija kao bivša pjevačica UK dub pionira Zion Train, koja je početkom ove godine započela samostalnu karijeru sa vlastitim, šesteročlanim live bandom nazvanim Dubmerge, mahom članova bivšeg Headmix Collective-a. Prvi album sa vlastitim bendom je u završnoj fazi, a Molara istovremeno radi i na drugom, pod produkcijskom palicom Mad Professor-a.
after: dj Jebiga uz dub reggae party selekciju+video projekcije s prošlogodišnjih Seasplash festivala
cijena: 40 u pretprodaji/60 na blagajni kluba

PONEDJELJAK/22.05/DO/PETKA/26.05/Teatar EXIT/17-21h/u suradnji s KC August Cesarec

DJ radionica/osnove:
Luka Majić (grrramofoni/efekti/ableton live)
Venom (turntableism/mixvibes)
Phillipe i Funk guru (Pioneer CDJ playeri/peljanje Traktora)
VJ radionica/napredna:
Onoxo (vvvv- multipurpose toolkit/više na www.onoxo.net)
.EXE (Processing/video hardware)
potrebno osnovno predznanje u radu sa video/VJ-ing programima (Premiere/After Effects/Resolume)
prijavu pošaljite na cfsn.orgETgmail.com s naslovom "VJ radionica" ili "DJ radionica" do 19.05/broj polaznika ograničen
cijena: đabe

ČETVRTAK/25.05/predvorje kina SC/21h
live:
zvonko/AT (disko404/www.disko404.org)
DJ Scotch Egg/UK (Adaadat/Wrong Music/www.djscotchegg.com): dva gemboja, megafon i drečeći japanac- nije DJ, definitivno nije škotski, a vjerojatno nije ni jaje!
Večer bi trebalo možda nazvati koncertom, jer ovi experimentalci definitivno će vas inspirirati da slušate noisepostpunkelectronicgabbawhatever zvukove iz njihovih kuhinja, prije nego što će vam dati da plešete. Ono što ih čini jedinstvenima upravo je količina glazbenih žanrova u koje zalaze po svoje namirnice!
video: Maya
cijena: 25 na blagajni

PETAK/26.05/Teatar Exit/21h
Za kraj DJ/VJ radionice u petak, zadesiti će vas i nas četvrti po redu VIDEOSKOP, te mali DJ/VJ session, da zaokružimo druženje u Exitu.
VIDEOSKOP je promocija VJ-inga, kao oblika video izražavanja, koji prerasta svoju "prvobitnu" funkciju popratnog sadržaja na koncertima/party-ima/promocijama/vatrogasnim zabavama/vjenčanjima;) i upoznaje širu publiku s ovim oblikom video iričaja. Koncipiran je kao kino-projekcija unutar koje će desetak VJ-a (ili timova) prezentirati svoje video materijale nastupom uživo (od pripremljenih materijala video će biti stvaran na licu mjesta i projiciran na kino platnu). Naravno, glazbom će ih pratiti kolege DJ-i i live glazbenici, ali sada glazba prati video a ne obrnuto, kao što je to slučaj u klubovima.
Organizirano u suradnji sa CZKF August Cesarec i Teatrom Exit
Upad: 10 novaca

SUBOTA/27.05/Stara Klaonica/22h
LTJ Bukem & MC Conrad/UK (Good Looking/Looking Good/www.goodlooking.org)
+cfsn residents:
Feelipa
Phillipe

Funk guru

 

video: LIIK
ONOXO
screen setup: zvukbroda
cijena: 80 u pretprodaji/100 na blagajni

Bukem i Conrad, svjetski poznati dvojac koji već preko deset godina predvodi d’n’b scenu odlučujuće je pridonio njenom razvoju, još od vremena ‘Speed’ večeri.
Osim kao top d’n’b DJ, Bukem se jednako proslavio i kao osnivač i glava Good Looking/Looking Good etiketa, ubrzo jednih od najcjenjenijih i najrespektabilnijih etiketa elektronske glazbe u svijetu. Uz kolektiv koji je s vremenom okupio oko sebe, a kojeg čine Peshay, Aquarius (aka Photek), PFM, ILS & Solo, Blame, Nookie, Seba & Lo-Tec, Tayla, Funky Technicians… na ovim je etiketama uz brojna druga izdanja izdao i seriju Logical Progression kompilacija, Earth seriju kompilacija i Progression Sessions seriju mix albuma, pokrivajući sva polja svojih glazbenih interesa. Nakon neumornog služenja 'zajednici drum'n'bass-a', krenuo je na putovanje unutra, te 2000. izdaje svoj prvi solo album Journey Invards, kojim se dodatno potvrdio i kao vrhunski producent. Već slijedeće godine izdao je i Producer 01, a kako čujemo, Bukem se ponovno zatvorio u studio. Ko zna što nam sprema. Više na www.en.wikipedia.org/wiki/LTJ_Bukem  

U slučaju kiše program se seli u Pauk SKUC

NEDJELJA/28.05/Cvjetni trg/18-22h
U okviru programa Dana centara za kulturu, u suradnji sa CZKF August Cesarec, confusion zatvara IFF06 svirkom i videom za mlado i staro na Cvjetnom trgu.

audio:
Feelipa
Phillipe

Funk guru
video:
.EXE

Pretprodaja: mama/Preradoviceva18/smart shop/Ilica45/kingston/radićeva3
a za molaru i na močvarinim pretprodajnim mjestima…

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2