Skip to main content
  • 23.09.2017.

Vrati se u 90-e i pokaži svoje znanje uz TechnoQuiz kartašku igru

Da bi te vratili u prošlost trebamo pitati Marty McFlya da nam posudi svoj DeLorean DMC-12 i Dr. Browna zamoliti da ga programira da se to ostvari. No to bi dugo trajalo pa tražimo tebe da zakopaš duboko u sjećanja i vratiš se u devedesete

Piše: 

Da, da, znamo da ćeš na internetu danas naći brojne izjave koje ti poručuju da ne gledaš u prošlost, nega da živiš sadašnjosti i misliš na budućnost. Čak i brojni citati poput ''u redu je baciti pogled na prošlost, samo se nemojte zadržavati''. Ali upravo zato i tražimo da se vratiš u mlade dane, jer tada nije bilo interneta. Nije bilo mudrolija i ljudi su potpuno drugačije gledali na stvari. Sjećate se kako ste zabavljali tih dana, igrama. Društvene igre na koje ste potrošili više živaca nego vremena.

A kakva je tek muzika bila u to doba? Neki će reći najbolja, elektroniča scena već je tada bila utjecajna, a to potvrđuje i Studio !K7. 1996. nastaje kartaška igra TechnoQuiz koja je u to doba tražila veliko znanje jer odgovore na pitanja nisam mogao pronaći na internetu. Pravila igre su jednostavna, traži najmanje dva igrača i odgovaraš na pitanja, odgovoriš točno, osvojiš karte i pobjednik je onaj igrač koji sakupi najviše karata. Jedina caka je da se pitanja sastoje od pet razina, ali igrači su ti koji odlučuju koju razinu pitanja će postavljati. Prvu razinu pitanja je najlakša, no nekima bi i to moglo predstavljati problem. Od pitanja ''Što znači bpm?'' do ''Tko je vlasnik naj poznatijih dread-locksa na sceni?''. Pripazi da se pitanja odnose na razdoblje iz devedesetih. Što veća razina, to su teža pitanja, a razina 5 je stvarno za one iskusne. Znaš odogovor na pitanje ''Koliko je godina imao Ron Trent kada je napravio 'Altered Stated'?'' (hint bio je klinac).

Probaj odigrati jednu rundu i provjeri svoje znanje, ali bez varanja tako da ne pitaj Google za odgovore, ponavljamo vrati se u devedesete. Nožda se u to vrijeme pitalo susjede za pomoć? Nažalot, ne znamo da li se može kupiti negdje, vjerojatno kod kakvog kolekcionara kojemu ćeš morati ponuditi impresivnu brojku. Sada možemo zahvaliti internetu da je s nama jer na stranici technohistory.org možeš odigrati igru. Fali ti još samo partner da vidite tko je bolji, jer to je uvijek bilo najbitnije.

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2