Skip to main content
  • alt
  • 11.07.2015.

Vrtovi umjetnosti i gola koža u Kalypsu

Naravno kada pomisliš na umjetnost pomisliš na pokrete i likove uhvaćene u kamenu, estetski zadovoljavajuće ili politički nabijene poteze kistom na platnu, ili pak na 7. umjetnost na ponešto drugačijem platnu.

 
No najveće umjetničko djelo na planetu upravo je ljudsko tijelo. Toliko krivulja, udubina, ispupčenja. Koliko riječi je samo nadahnula ova zavojita karnalna putanja?

alt

 
Tako se i svježe preuređeni Kalypso, u suradnji s agencijom Pro Eventum, inkorporiran u šumski ambijent pretvara u vrt umjetnost mističnim spektaklom “Garden of Art”. Prvi puta spektakl tijela i glazbe prska ovoga ponedjeljka,13. srpnja, i zatim svakog narednog ponedjeljak u ljetnoj sezoni iznova, kao dodatak već debelo popunjenom festivalskom rasporedu koji ostavlja taman toliko vremena za regrupiranje prije novih glazbenih putovanja.
 
Što je “Garden of Art”? Radi se o jednoj od onih rijetkih stvari koja te toliko opčini da jednostavno utoneš kao da uroniš glavu pod vodu i sve iz vanjskog svijeta prestane postojati na tren. Uz vrhunsku scenografiju glazbena pozadina je Future House, relativno novi žanr koji se razvio pod palicom Olivera Heldensa i Robina Schultza. Ovoga ponedjeljka Future House će za vas zavrtjeti B. Jones, rezidentica ibiške Pache uz popratni GOA dance show D-Queens act, cirkusku vratolomiju prekrasnih žena na visećem hula-hopu.

alt

 
D-Queens je naziv za kostimirane plesačice i performerice “Dance Queens” koje nastupaju i na Ibizi a svakog ponedjelja će vas iznova oduševiti na programu na kojem sudjeluje još 12 izvođača. Slogan programa “Garden of Art” je “Let’s create history” a GOA će biti i dio prvog vlastitog festivala kluba Kalypso, Stereoforest, na kojoj će kao posebni gosti večeri nastupiti vrhunski DJ-i i producenti Dimitri Vangelis & Wyman, Sam Feldt i Danny Wade, no prva ovogodišnja GOA dio je Forever Croatia festivala koji započinje 12 srpnja i dere sve do 16.

alt

 
15. srpnja na Zrću (Papaya / Aquarius / Kalypso) službeno započinje i najveći i najpopularniji hip-hop / r&b festival u Europi, Fresh Island Festival 2015. Službeni Warm Up party Fresh Island festivala od Soul Electronics s nastupom “ALL STAR DJ-a” festivala biti će 14. srpnja od 23:00h samo u klubu Kalypso, potom je od 15.7. festival razasipan po čitavoj plaži, a posljednji dan festivala, 17. srpnja, održat će se i u klubu Kalypso (po završetku Forever Croatia festivala), kao i službeni Afterparty čitavog Fresh Island festivala, koji kreće 18.7. od 6:00h ujutro, samo u klubu Kalypso. Više detalja možete uhvatiti na službeno web straniic kluba s najboljim sound sistemom na plaži: www.kalypso-zrce.com.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk