Skip to main content
  • alt
  • 6.02.2014.

Westbam napustio Mayday

Westbam, osnivač nekoć veoma slavnog Maydaya, ovih je dana objavio kako taj isti Mayday napušta zbog umjetničkog i osobnog neslaganja s trenutnim organizatorom, tvrtkom i-Motion.

 
Uz napuštanje, Westbam, pravim imenom Maximilian Lenz, sa sobom odnosi i projekt Members of Mayday  koji je od 1991., godine prvog Maydaya, svake godine isporučio himnu  samog događaja.  U priopćenju koje kruži bespućima Interneta Wetsbam navodi kako je otkad je zajedno s Low Spiritom i Frontpageom pokrenuo događaj, sudjelovao u ama baš svakome od njih preko 60 održanih u Njemačkoj, Rusiji, Bjelorusiji, Mađarskoj, Španjolskoj i Meksiku.
{youtube}ucNmz2bQWSU{/youtube}
 
Westbam i partneri prodali su prije nekoliko godina Mayday tvrtki i-Motion, koja danas stoji iza niza velikih događaja kao što su Ruhr In Love, Nature One, Electric City, Radio Nation  ili WinterWorld. Ta ista tvrtka možda je najviše ozlojedila Westbama jer nisu pratili glazbene trendove u house i technu posljednjih 10 godina već su dovodili trance i shranz izvođače koji pak su, po Westbamu, relikti prošlosti, a nikako glazbena inovacija dok im je sam Westbam služio kao alibi te je sad kucnuo čas da se oproste.
 
Uz oproštaj od Maydaya, Westbam je najavio i novi projekt koji će privući sve one koji su odavno odustali od Maydaya jer ponudit će upravo ono čeg na Maydayu više nema. Priopćenje u cijelosti pročitajte  ovdje.
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2