Skip to main content
  • 28.02.2016.

WMC Zagreb 12.03. Oxia, Spartaque, David Moleon

Nakon što je Zagreb plesao kao jedno uz Jay Lumena i Marka Nastića prošle subote, WMC nastavlja pohod na metropolu već 12. ožujka sa gostovanjem Oxie, Spartaquea i Davida Moleona.

Piše: 


Dječje bolesti koje su pratile prvi WMC održan u prosincu, posve su 'ispeglane' dok se kongresna dvorana Hypo Centra pokazala kao pun pogodak u smislu akustike, pristupačnosti i komfora za posjetitelje koji su je ispunili do posljednjeg mjesta. Lokacija za sljedeći event tako ostaje ista, uz najavu još raskošnije produkcije od strane organizatora.

Ono što već sada djeluje raskošnije svakako je i lista headlinera predvođenih francuskim DJ-em i producentom Olivier Raymondom poznatijim kao Oxia. Glazbenom se produkcijom bavi još od davne 1991. a njegov veliki hit "Domino" našao se u ovom ili onom trenutku na playlisti gotovo svakog DJ-a, od poznatih do posve nepoznatih, te zaslužio kultni status koji vrijedi i dan danas. Oxia čiji DJ korjeni sežu još u disco i funk glazbu, u produkcijskom se smislu smatra za jednog od najvećih majstora kada je u pitanju crossover između housea i techna.
{youtube}FO566BKY2Jc{/youtube}

Sljedeći na popisu, Spartaque, je mlad te iznimno cijenjen i tražen ukrajinski DJ i producent. Uz brojne hit trake iz vlastite produkcije Spartaque se proslavio i mnogim remiksima za velike zvijezde među koje se ubraja i Moby. Spartaque nije stranac velikim festivalima kao što su Mayday i Kazantip te brojna druga događanja, te vrste sa obje strane Atlantika i kao takav je svakako dugoočekivani gost zagrebačkih ljubitelja elektroničkog zvuka te dobra preporuka za one koji će to tek postati.
{youtube}sG0i_0uBEO0{/youtube}

Listu headlinera zaključuje David Moleon, jedan od kvalitetnijih techno DJ-a sa Iberskog poluotoka. Moleon je kao DJ poharao sve prestižnije klubove i festivale rodne Španjolske i susjednog Portugala, te se velikim koracima probija na europskoj sceni. Moleonova produkcija je već debelo utrla put njegovom zvijezdanom statusu, te je integralni dio setova DJ-a kao što su Christian Varela, Ben Sims, Eric Sneo i mnogi drugi.
{youtube}n3WF5UJrHr8{/youtube}

Što se tiče popratnih DJ-a lista još nije zaključena, no zasada je poznato kako će floor ponovo zagrijavati gost iz Tuzle, Borg kojemu iz BiH u pomoć ovaj put stiže dobri duh sarajevske scene, DJ i producent Worda. Early bird karte već su u prodaji po promotivnoj cijeni od 75 kuna Croatia Tickets.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2