Skip to main content
  • 21.03.2023.

YusYus – spoj audiovizualnog kroz minimal synth zvuk

Duo koji osim na glazbu, fokus stavlja na vizualnom doživljaju

Piše: 


Iz ljubavi prema minimal synth zvuku nastao je YusYus, a njega osnivaju Nemanja Stojanović poznatiji kao Neomodern i Aleksandra Pavlović.

YusYus je audiovizualni projekt, koji iza sebe ima nekolicinu izdanja koje osim zanimljivog zvuka krasi i inovativni dizajn. Zasluge za vizualna rješenja idu u Ljubljanu za dvojac “Kitsch-Nitsch” te fotografu Filipu Rađenoviću.

Njihov zvuk stavlja naglasak na minimalizmu, estetiku 80-ih i 90-ih te hladnoći. Koncept u stvaranju zvuka je matrica uz dva vokala, koja se isprepliću i dopunjavaju. Ritmovi new/cold/dark wave duha oživljavaju neka starija vremena u modernom ruhu, uz melankolične radosti stvarajući jedinstveni šarm i zvuk.

Počevši u 2013. YusYus je svoj zvuk prezentirao diljem regije, ali i Europe te ostvario nastupe na značajnim festivalima poput novosadskog EXIT-a. Ovisno o lokaciji i vrsti nastupa, YusYus se može uhvatiti u potpunom live nastupu ili kroz DJ set. Princip kojeg se drže članovi dua je izdavanje glazbe na vinilu, jer smatraju da je to pravi trag u vremenu koji nikad ne blijedi.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2