Skip to main content
  • 20.12.2023.

Za kraj godine u Petom Kupeu – Freilauf s dvoje dragulja elektroničke scene

Iz New Yorka stiže zvijezda svjetskih klubova i festivala Gabrielle Kwarteng. Atmosferu podiže i sofisticirani madridski producent Eduardo De La Calle.

Piše: 

Peti Kupe vozi velikom brzinom i pred sam Božić. Sjajnu godinu zaključit će novim izdanjem Freilaufa 23. prosinca. Predbožićnu toplu atmosferu dodatno će zagrijati dvoje dragulja elektroničke scene – Gabrielle Kwarteng i Eduardo De La Calle.

Odrasla u živopisnom kulturnom melting potu Brooklyna i Bronxa, rođena Njujorčanka Gabrielle Kwarteng odražava bogat spoj utjecaja od njezinih ganskih korijena do žanrova nastalih u Americi. Sposobnost balansiranja između različitih stilova, od njujorške house glazbe 80-ih i 90-ih do disco interpretacija, perkusivnih zvukova i broken beata svjedoči o njezinoj otvorenosti uma i dubokom glazbenom znanju. Gabriellini magnetični nastupi odjeknuli su u ikoničnim prostorima kao što su Panorama Bar, Nowadays i White Hotel, kao i na velikim festivalima poput Love Internationala, Glastonburyja, Melta i Dekmantel Selectorsa.

Tijekom blistave producentske karijere duge gotovo tri desetljeća pod nizom pseudonima, madridski producent Eduardo De La Calle radio je s najvažnijim izdavačkim kućama kao što je Planet E Communications u vlasništvu Carla Craiga. Jednako umiješan u skladanju raskošnih zvučnih pejzaža, egzotičnog tech-housea, složenog IDM-a ili sci fi jazza, De la Calle je duša s više lica. Uvjerili su se u to i DJ Hell, Agoria, Tiga i Mateo & Matos, kojima je Eduardo radio remixeve.

Točku na i stavit će pokretač Freilaufa, Pepi Jogarde i spiritus movens Petog Kupea, Antonio Zuza.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: FREILAUF W/ GABRIELLE KWARTENG, EDUARDO DE LA CALLE, PEPI, ZUZA

sonus 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju