Skip to main content
  • zastava uk
  • 21.02.2020.

Za nastupe i kulturno djelovanje u V. Britaniji trebat ćemo vizu

U pravilniku objavljenom u utorak, matični ured potvrdio je da će umjetnici iz EU-a morati podnijeti zahtjev za vizu Tier 5 nakon što tranzicija Brexita u Velikoj Britaniji završi u prosincu.

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


To će zaustaviti slobodu kretanja između Velike Britanije i EU od siječnja 2021., što znači da će umjetnicima iz EU-a trebati viza kako bi mogli raditi u zemlji.

Politico izvještava da je potrebna viza za nastupe uživo, kao i za natjecanja, audicije, promotivne aktivnosti, radionice, razgovore i sudjelovanje u kulturnim događanjima.

Uvjet za vizu imat će izravan učinak na glazbenu industriju

Viza za Tier 5 košta do 244 funte i zahtijeva potvrdu o nastupu. Nakon odobrenja, vizne sheme razine 5 traju između 12 i 24 mjeseca.

Odluka predstavlja šok za kulturne industrije

U 2018. britanski parlament EU za unutarnje poslove izjavio je da će "takav razvoj događaja biti na štetu britanskog kulturnog sektora i predstavljati značajan gubitak publici koja uživa vidjeti talente iz cijele Europe koji nastupaju u Velikoj Britaniji."

Šefica Društva glazbenika, Deborah Annetts, zatražila je "dvogodišnju višestruku vizu" za izvođače", rekavši da je organizacija "duboko razočarana" vladinom odlukom.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2