Skip to main content
  • James Zabiela
  • 7.05.2009.

Zabiela i Fanciulli zajedno na Exitu

Jedni od lidera novog vala globalnih DJ zvijezda James Zabiela i Nic Fanciulli nastupit će zajedno u četvrtak 9. srpnja na Dance Areni desetog Exit festivala . Nove „back to back“ nastupe potvrdili su još Loco Dice i Magda, Tayo i Hannah Holland, a irski elektro bend The Japanese Superstars nastupit će uživo.

Piše: 

Naslovna foto

James Zabiela

 

"Exit festival je definitivno i zasigurno najjača stvar koju sam doživio ove godine. Vibracija publike je bila nevjerovatno pozitivna, a trenutak kada sam vidio Goldija kako skače za mikrofon dok sam puštao ‘Inner City Life’ nikada neću zaboraviti. Bio je to nastup kakav sam dosad samo mogao sanjati, pa će me sjećanje na te predivne trenutke opijati još nekoliko narednih godina".

{seyretpic id=191 align=center}
Iste večeri kada nastupa i njen mentor Richie Hawtin, Magda će imati priliku ponoviti jutro 2007. godine kada je po prvi put nastupila pred prepunom Arenom. U međuvremenu je berlinska DJ dama izgradila zavidno iskustvo na drugim festivalima kao što su Lowlands, Sonar ili Detroit Music, a prošlu godinu je završila sa 130 globalnih nastupa iza sebe. Ovakav uspon na planetarnoj DJ sceni potvrđuje i naslov njenog novog mix albuma „She’s a Dancing Machine“ objavljenog za „M_nus“.

Izuzetan autorski talenat koji Loco Dice iznova dokazuje u posljednjih nekoliko godina, konačno je zaokružen na prvom studijskom albumu „7 Dunham Place“. Album je snimao u Njujorku sa Martinom Butrichom i objavio ga za vlastitu izdavačku kuću „Desolat“. Dama koju pokreće bas, kako sebe opisuje Hannah Holland, uspjela je da cijeloj sceni nametne vlastitu etiketu i istoimeni žanr „Batty Bass“ koji su lako prihvatili klubovi londonski Fabric i Amnesia na Ibizi, a njenu produkciju vrte Laurent Garnier, X-Press2 i Mike Monday.

{seyretpic id=64 align=center}
Takođe rezident u Fabricu, Tayo Popoola je dio današnje breakbeat elite uz imena kao što su Adam Freeland i Rennie Pilgrem, a „DJ Mag“ ga je nedavno uvrstio i listu „Next Big Five“. Osnivač je etikete „Mob“ za koju već potpisuju velikani Ashely Beedle i Stanton Warriors.

Piše: www.happynovisad.rs

Posljednjeg dana desetog Exita, u nedjelju 12. srpnja na Areni će nastupiti aktualna „live“ atrakcija The Japanese Popstars. Trio iz Sjeverne Irske se proslavio preko ultimativnog indie izdavača „Gung Ho“ koji je prethodno popularizirao bendove Gus Gus i Zoo Brazil.

{snippet 1}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2