Skip to main content
  • 28.06.2010.

Zagreb Dubstep Gathering

Dubstep se počeo razvijati u Londonu i Bristolu davne 2000. godine.

Piše: 

 

Kao logični nastavak 2-step i grime produkcije, no kao potpuno zasebni stil izdvojio se 2002. godine kada se i počinje koristiti sam termin dubstep i od kada njegova prisutnost rapidno raste unutar britanske underground scene.  Vrlo brzo dubstep prelazi UK granice i počinje se širiti na globalnoj razini, te je danas jedan od najpopularnijih novih stilova elektronske produkcije u svijetu, pri čemu je uglavnom uspio zadržati sve odlike underground scene.

Veliki broj producenata koji na različite načine kombiniraju brojne elemente koji su se infiltrirali u dubstep (reggae, dub, trance, grime/hip-hop, breaks, d'n'b, electro, house…) pruža ovom žanru izuzetnu raznolikost kao i garanciju za izbjegavanje bilo kakve monotonije i šablonske produkcije.

Ovom prilikom Trip to Zion predstavlja prvi veliki “Zagreb Dubstep Gathering” koji će se održati 9. srpnja, 2010. u AKC Medici, gdje će se na tri floora okupiti jedni od najboljih zagrebačkih DJ-a koji će prezentirati svoje isključivo dubstep selekcije.

Nastupaju: Juice, Zmayo, Odium, Basta, Lar Plur Lar, Jahkozza, Robert Radamant

soul gravity desktop
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.