Skip to main content
  • cd
  • 18.03.2012.

ZAMP-ov zakon je svjetske klase

Tako je u današnjoj emisiji „Nedjeljom u 2“ upitan zakon o zaštiti autorskih prava prokomentirao gost emisije predsjednik Ivo Josipović.

Piše: 

Naslovna foto

cd

I dok se na Index.hr vodi nova polemika oko ZAMP-a i legalnosti djelovanja oko naplate i upotrebe autorskih prava, u današnjoj emisiji „Nedjeljom u 2“ gostovao je predsjednik Ivo Josipović koji je do 2000. bio glavni tajnik ZAMP-a, a nakon toga i član predsjedništva navedene udruge. Danas kao autor klasične glazbe od ZAMP-a, prema vlastitim riječima, godišnje dobije između 11 i 30 tisuća kuna bruto.

"Spadam među deset najizvođenijih skladatelja suvremene ozbiljne glazbe" – pohvalio se Josipović.
Na Stankovićevo pitanje kako može zarađivati takav novac kad mu se skladbe eventualno mogu čuti na Trećem programu HRT-a, Josipović kaže da autori koji pišu pjesme za estradne zvijezde zarađuju 10 do 15 puta više od njega.

Na pitanje zašto se namet za ZAMP plaća i za prazne nosače sadržaja, Josipović je odgovorio da iskustvo pokazuje da se na takve sadržaje pohranjuje autorski rad. Predsjednik je također dodao da ZAMP osigurava sredstva za 17.000 ljudi.

"Zakon je svjetske klase"   – kaže Josipović.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2