Skip to main content
  • 1.02.2007.

Započelo glasovanje za ovogodišnji Breakspoll Awards

Soundsystem kluba Fabric će još jednom biti testiran sljedećeg mjeseca kada će se breakbeat zajednica okupiti povodom dodjele godišnjih nagrada. Svoj sedmi rođendan Breakspoll Awards će proslaviti u četvrtak, 22. veljače, a ove godine tisuće i tisuće poklonika breakbeata iz cijelog svijeta će sudjelovati u online glasovanju za svog najdražeg DJ-a, klub, label, producenta kao i u mnogim drugim kategorijama.

Piše: 

“Na breakbeat se uvijek gledalo kao na mlađeg brata housea ili drum & bassa, ali širom svijeta breakbeat je jedan od najpopularnijih žanrova plesne glazbe i njegov utjecaj je prisutan svugdje. Breakspoll Awards je šansa da svatko od nas oda priznanje najboljima na sceni. Breakbeat se do sada uglavnom slušao u Velikoj Britaniji ili Americi, ali posljednjih nekoliko godina mnogo drugih zemalja je otvorilo svoja vrata ovom pravcu glazbe. Trenutno je dosta popularan u Španjolskoj gdje se svaki tjedan događaju veliki partiji. Također su česta gostovanja poznatih breakbeat DJ-eva i u Kini, a ni Istočna Europa ne zaostaje za ostalima što se tiče ove glazbe”, izjavio je organizator Breakspoll Awardsa Mike Hogan.

Prošle godine je skoro 50.000 funova sudjelovalo u odabiru najboljih, a organizator ove godine očekuje još više glasača. Prošlogodišnji pobjednik u kategoriji najboljeg DJ-a bio je Krafty Kuts. Što se tiče novosti na ovogodišnjim dodjelama, magazin DJmag će sponzorirati nagradu za najbolji klupski događaj koju su prošle godine osvojili Plump DJs-i za svoj serijal partija naziva Eargasm parties.

“Želimo da slušatelji glasuju za umjetnike i DJ-eve koji su zaista utjecali na njih u protekloj godini, bio to neki nepoznati producent ili rezident u nekom malom klubu. Trebamo podržavati cijelu scenu, a ne samo superzvijezde”, zaključio je organizator Breakspoll Awardsa Mike Hogan.

Napisao: Viktor Marina

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2