Skip to main content
  • shapeshifters
  • 20.08.2012.

Zatvaranje sezone u Aurori

Summer closing party u primoštenskom klubu Aurora ove će se godine održati nešto ranije, u subotu 1. rujna te će privesti još jednu plesnu sezonu kraju.

Naslovna foto

shapeshifters

Za zatvaranje je Aurora pozvala provjereni londonski dvojac Shapeshifters kojeg čine Max Reich i Simon Marlin i koji su tvorci hitova poput "Lola's Theme", "Back to Basics" i "Incredible", "Back to Basics" i "Sensitivity".

Iza imena Shapeshifters stoji dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. svojim hitom „Lola's Theme“ pogodili savršenu mješavinu modernog zvuka i nostalgije. „Lola's Theme“ je uz nametanje novih standarda dance sceni, dobila podršku i najzagriženijih pristalica huosea. U verziji koja je ponudila i vokalnu izvedbu, fantastična Cookie, inače gospel pjevačica, i po riječima Maxa i Simona, jedina osoba na svijetu koja je uopće mogla otpjevati tako zahtjevne dionice, „Lola's Theme“ osvojila je eter i plesne podije Velike Britanije. Dvojac koji je Englezima vratio groove, sa svojom je uspješnicom proveo tjedne i tjedne na prvom mjestu UK liste. A onda je i kontinentalni dio Europe poželio da njihovi plesni podiji ožive u ritmu Shapeshiftersa.

{youtube}kIC0aQ56ASE{/youtube}

Singl Shapeshiftersa „Back to Basics“, bio je potvrda uspjeha iz 2004. a s njim su zaslužili zaslužili i nominaciju za najbolj singl na Brit Awardsima. „Lola's Theme“ i „House Grooves“ izdaje Nocturnal Groove, izdavačka kuća koju je Simon pokrenuo zajedno sa suprugom Lolom. Lola je uostalom i tipičan primjer vječne inspiracije umjetnika, jer upravo su gramofonske ploče koje je slušala i njeno pjevušenje zaraznih melodija inspirirale Maxa i Simona za stvar koja im je preokrenula živote.

U međuvremenu su The Shapeshifters izdali i album „Sound Advice“, kojeg na našim područjima distribuira Dallas Records, te su sa svojim zaraznim spotovima svakodnevno prisutni u “prime time“ djelovima svih svjetskih i domaćih tv i radijskih postaja. U Britaniji su Shapeshifterse optužili da njihova glazba onemogućuje ljude da razmišljaju o bilo čemu drugom nego o vikendu.

Ulaznica je u pretprodaji 70kn, a može se kupiti u sustavu Eventima.
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2