Skip to main content
  • 26.05.2023.

Zavirite u studio kolumbijske elektroničke čarobnice Adriane Lopez

Kolumbijska elektronička čarobnica, za koju je londonski Fabric izjavio da je jedna od najutjecajnijih figura techna, otvorila je vrata svog studija

Piše: 


Adriana Lopez rođena je u Kolumbiji te se involvirala u elektroničku scenu u Bogoti krajem 90-ih godina, kada prvi put staje za DJ pult. Još kao tinejdžerica je imala priliku postati rezidentica klubova u svom rodnom gradu poput BarC, La Sala i Cinema.

Važan iskorak u svojoj karijeri Adriana Lopez doživljava u trenutku kada se 2003. seli u Barcelonu kako bi studirala audio inženjerstvo i glazbenu produkciju. Od tog trenutka, Barcelonu naziva svojim domom i njena karijera kreće uzlaznom putanjom prema samom svjetskom vrhu.

Londonski Fabric je za nju izjavio da je jedna od najutjecajnijih figura u technu čiji je doprinos u 20-godišnjoj karijeri nemjerljiv, a to se posebno ističe s njenim utjecajem na techno scenu u Kolumbiji, ali i cijeloj Južnoj Americi.

Ono što ističe Adrianu Lopez od brojnih drugih DJ-eva i producenata je njeno glazbeno obrazovanje koje donosi prevagu u produkcijama. Iako, netko može savladati tehnički i teorijski proces produkcije,Adriana Lopez ističe da i dalje je važan aspekt kreativnosti i eksperimentiranja.

Kako bi imala platformu po mjeri za objavu svojih izdanja, 2013. pokreće vlastitu etiketu Grey Report na kojoj također daje priliku mladim producentima koji gaje sličan zvuk kao i kolumbijska čarobnica.

No, kako izgleda prostor u kojem Adriana Lopez provodi najviše vremena kada nije na turneji? U jednom intervjuu, otkriva kako se preselila van Barcelone zbog mira, tišine i prirode. Upravo u svojoj novoj kući je izgradila svoj studio u kojem čarolija nastaje.

Srce i duša njenog studija je Elektron Analog Rhythm s Midas Venice F32 spojenim na iMac. U svom studiju ima i Korg Mono/Poly koji je stvoren 80-ih godina prošlog stoljeća i donosi poseban futuristički zvuk, a za kojeg je rekla da joj je bila dugogodišnja želja.

Ovog ljeta, u suradnji s HUSH! projektom naše proslavljene DJ-ice Insolate, na Moondance festivalu prvi put gostuje Adriana Lopez. Tko sve još osim kolumbijske čarobnice dolazi na jubilarni 10. Moondance od 27. do 30. srpnja u Trogiru provjerite ovdje.

Ulaznice za Moondance festival su dostupne kroz sustav Entrio, i na fizičkim prodajnim mjestima ovdje.

Čitatelji Klubske Scene mogu ostvariti popust od 20% na regionalnu festivalsku ulaznicu.

Popust se ostvaruje tako što na Entrio odaberete regionalnu trodnevnu ulaznicu za tvrđavu i upišete promo kod endorfin .

Umjesto 90 € festivalska ulaznica iznosit će 72 €. Broj ulaznica s ovim popustom je ograničen!

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk