Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Zavirite u studio kolumbijske elektroničke čarobnice Adriane Lopez

Petak, 26 Svibanj 2023

Kolumbijska elektronička čarobnica, za koju je londonski Fabric izjavio da je jedna od najutjecajnijih figura techna, otvorila je vrata svog studija


Adriana Lopez rođena je u Kolumbiji te se involvirala u elektroničku scenu u Bogoti krajem 90-ih godina, kada prvi put staje za DJ pult. Još kao tinejdžerica je imala priliku postati rezidentica klubova u svom rodnom gradu poput BarC, La Sala i Cinema.Važan iskorak u svojoj karijeri Adriana Lopez doživljava u trenutku kada se 2003. seli u Barcelonu kako bi studirala audio inženjerstvo i glazbenu produkciju. Od tog trenutka, Barcelonu naziva svojim domom i njena karijera kreće uzlaznom putanjom prema samom svjetskom vrhu.

Londonski Fabric je za nju izjavio da je jedna od najutjecajnijih figura u technu čiji je doprinos u 20-godišnjoj karijeri nemjerljiv, a to se posebno ističe s njenim utjecajem na techno scenu u Kolumbiji, ali i cijeloj Južnoj Americi.

Ono što ističe Adrianu Lopez od brojnih drugih DJ-eva i producenata je njeno glazbeno obrazovanje koje donosi prevagu u produkcijama. Iako, netko može savladati tehnički i teorijski proces produkcije,Adriana Lopez ističe da i dalje je važan aspekt kreativnosti i eksperimentiranja.

Kako bi imala platformu po mjeri za objavu svojih izdanja, 2013. pokreće vlastitu etiketu Grey Report na kojoj također daje priliku mladim producentima koji gaje sličan zvuk kao i kolumbijska čarobnica.

No, kako izgleda prostor u kojem Adriana Lopez provodi najviše vremena kada nije na turneji? U jednom intervjuu, otkriva kako se preselila van Barcelone zbog mira, tišine i prirode. Upravo u svojoj novoj kući je izgradila svoj studio u kojem čarolija nastaje.

Srce i duša njenog studija je Elektron Analog Rhythm s Midas Venice F32 spojenim na iMac. U svom studiju ima i Korg Mono/Poly koji je stvoren 80-ih godina prošlog stoljeća i donosi poseban futuristički zvuk, a za kojeg je rekla da joj je bila dugogodišnja želja.

Ovog ljeta, u suradnji s HUSH! projektom naše proslavljene DJ-ice Insolate, na Moondance festivalu prvi put gostuje Adriana Lopez. Tko sve još osim kolumbijske čarobnice dolazi na jubilarni 10. Moondance od 27. do 30. srpnja u Trogiru provjerite ovdje.Ulaznice za Moondance festival su dostupne kroz sustav Entrio, i na fizičkim prodajnim mjestima ovdje.

Čitatelji Klubske Scene mogu ostvariti popust od 20% na regionalnu festivalsku ulaznicu.

Popust se ostvaruje tako što na Entrio odaberete regionalnu trodnevnu ulaznicu za tvrđavu i upišete promo kod endorfin .

Umjesto 90 € festivalska ulaznica iznosit će 72 €. Broj ulaznica s ovim popustom je ograničen!