Skip to main content
  • 1.07.2024.

Zbog obnove splitskog Doma mladih, Kocka se privremeno seli u prostor kultne O’Hare

Ponovno će se plesati na jednom od omiljenih žarišta splitskog noćnog života.

Piše: 

Grad Split kreće u obnovu Doma mladih, poprišta nezavisne kulture i kreativnog sektora. Rekonstrukcija zgrade stare gotovo pet desetljeća bi trebala trajati dvije godine, a kako brojne udruge i organizacije ne bi bile bez prostora tijekom izvođenja radova, lokalna vlast je dodijelila Multimedijalnom kulturnom centru 12 gradskih prostora na korištenje.

Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić je već ranije ove godine istaknuo kako “grad mora osigurati zamjenski prostor zbog rekonstrukcije Doma mladih“, a sada se to i učinilo. Udruge koje su djelovale u Domu mladih će se tako privremeno preseliti na adrese u niz splitskih kvartova – od samog centra preko Plokita pa sve do Mertojaka, prenosi Dalmatinski portal.

Ono što je najzanimljivije jest plan privremene selidbe Kocke u kultni klupski prostor na Zenti, na plesne podije nekadašnjih klubova O’Hare i Shakespearea.

Početak radova obnove na splitskom Domu mladih se očekuje, po ishođenju građevinske dozvole i probedbi javne nabave, krajem 2024. godine.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.