Skip to main content
  • alt
  • 1.11.2014.

Zlatni rez, muhe i Ben Watt

Ben Watt rođen je davne 1962. i od prvog otkucaja čini se da ovo srce kuca samo za glazbu. 

 
Britanski muzičar u životopisu nosi sve od DJ-a, tekstopisca, glazbenika, pjevača, radio voditelja i čini jednu polovicu poznatog dua Everything but the Girl.
 
Potekao iz glazbene i showbizz obitelji i sam je odlučio glazbu odabrati kao životni put. Čini se da riječi i note u Benu nikada ne miruju jer je u karijeri izdao i nekoliko knjiga uključujući i memoare Patient koji govore o njegovoj osobnoj borbi sa rijetkom imunobolešću, Chrug-Strauss sindromom, i s kojom je pokupio nekoliko nagrada i nominacija.
 
No ipak glazba je bila prioritet i 2003. je lansirao label kojemu je dao ime po pjesmi Tima Buckleya Buzzin’ Fly. Njime se želio koncentrirati na dobar kvalitetni deep house i techno i ujedno je želio pomoći mladim DJima i producentima koji su se tek otisnuli na svoje putovanje. Zujalica je služila i kao platforma za njegova vlastita klubska izdanja kao i za remixeve već renomiranih glazbenika poput Amea, Radio Slavea, Charlesa Webstera i Johna Tejade.
 
Samo godinu dana nakon osnutka label je u golemoj konkurenciji isplivao na sami vrh i osvojio Best Breakthrough Label  na House Music Awards ali 2013. došlo je do iznenadnog zatvaranja. No čini se kako dobre stvari uvijek nađu načina da se iznova reinkarniraju pa tako i Buzzin’ Fly ponovo upada u igru.

alt

 
17. studenog sliedi reaktivacija labela. Svježa krv je kapnula putem remixa Ewana Pearsona i Charlesa Webstera na EP-ju božanstveno prikladnog naziva “The Golden Ratio”. Zlati rez, najsavršeniji omjer u prirodi, mjera svega onoga što je lijepo i skladno ovoga puta se manifestira kao očaravajuća rijeka tonova koja će vas hipnotički nositi nizvodno u zamišljena jutra i duge noći.
 
Ovo izdanje dolazi kao posebna edicija na dvostrukom vinilu na kojem će se naći remixane verzije dvije stvari sa albuma “Hedra”: “Golden Ratio” i “Nathaniel”. “Golden Ratio” je oživljen u novom pulsirajućem deep house izdanju a “Nathaniel” će iznova zaživjeti u nešto življem re-editu njujorškog stila.
 
Ako ste jedan od onih kojima je artwork na njihovom vinilu drag jednako kao i na njemu pohranjene note onda će vam biti drago da je cover još jednom dizajnirao John Gilsenan iz iwantdesign sa svojom pomaknutom estetikom koja, čini se, odlično sjeda uz glazbeni izričaj gospodina Watta. Ispod možete poslušati kako zlatni rez zvuči u originalu a ovdje kako zvuči u novom ruhu. Uživajte dragi naši i sretna vam subota.
{youtube}LbiqbqsdYL8{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2