Skip to main content
  • 26.04.2014.

Zločesti Eddie u Mikseru

Eddie Richards, kojem nerijetko prilijepe i epitet „evil“ nastao tijekom jedne Noći vještica, nije nepoznanica hrvatskim partijanerima i uvijek je rado viđen gost u našim krajevima jer zabava je zajamčena.

Piše: 


Nakon stanke od 10 godina, britanski kum housea Eddie Richards oživio je svoj label Storm, te pokrenuo seriju reizdanja niza vlastitih remasteriranih traka.

Evil nastupa večeras u Mikseru, a cijena ulaznice je 40 kn do 01h, ili 50 kn poslije. Za pultom su još Zero i Novell. Na katu kluba u subotu vas čeka Eklektiš floor na kojem će za glazbu biti zasluženi Cet i xylo, a o njihovom izboru glazbe najbolje govori sam naziv projekta.
{youtube}C4Jnd1djeqc{/youtube}

U house  glazbi  Richards je od samih početaka te je još u osamdesetima kao rezident DJ u Clink Street bio među prvima koji je elektronsku glazbu predstavio britanskoj publici. Iz osamdesetih potječe i već spomenuta titula „Britain's godfather of house“  koju i dan-danas neumorno brani izvrsnim  setovima, a i nezaobilazna je sastavnica svakog iole ozbiljnijeg pregleda elektronske glazbe. Nakon svirki u Clinku i Heavenu (London) te Haciendi (Manchester) Eddie je postao zvijezdom legendarnih UK partyja kao što su Sunrise, Energy i Helter Skelter..
{youtube}xrVKg8inf2Q{/youtube}

Labelovi za koje je radio su End Recordings, Hypervinyl, Matter/Form, SoCo Audio, Northern Lights, dy-na-mix, Storm, Plastic City…, a i sam je vlasnik dvaju – Lunar Tunes i Storm. Osim što je, uz Nathana Colesa, Terryja Francisa, Richarda Greya i druge, dugogodišnji član Wigglea, Eddie je i jedan od rezidenta londonskog Fabrica, kluba u kojem je začet tech house.
{youtube}vglDs0RLNPU{/youtube}

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2