Skip to main content
  • dj mag top 100
  • 15.08.2012.

Zvijezde plaćaju za naslovnicu u DJ Mag-u

Za vrijeme dok se odvija istraga oko namještanja glasova u TOP DJ MAG 100 izboru, otkriveno je da časopis koji slovi kao vodeći u industriji uzima velike novce za objavu priča i naslovnica o DJ-ima.

Naslovna foto

dj mag top 100

Priču je otkrio portal EDMSnob.com koji je došao do dokaza da je poznati britanski glazbeni magazin promocijski paket za Ferry Corstena, Aly & Fila i Paul Van Dyka naplaćivao oko 15 000 funti.  Promocijski paket uključuje vijesti, naslovnicu i pozitivne priče o DJ-ima koji su ( ili njihov menadžment ) platili sumu od 10-15 000 funti, što je izgleda uobičajena praksa za DJ Mag.

Osim navedenih vidljive su isplate i od strane glazbenika: Gareth Emery, Max Vangeli (twice), Erick Morillo, W & W, Eddie Halliwell i drugih. Na taj način su se čitateljstvu u obliku informacija i vijesti servirali PR članci.

Portal EDMSnob.com organizirao je internu nezavisnu istragu oko namještanja glasova u godišnjem izboru DJ MAG TOP 100, jer su sumnjali u vjerodostojnost istrage samog časopisa. Nakon što su otkrili na koji način funkcionira časopis koji se smatra relevantnim u svijetu elektronske glazbe odlučili su odustati od istage no objavili su račune na kojima je vidljivo plaćanje promocije određenih DJ-a.

Dakle DJ Mag na ovaj način poručuje da je preko njih moguće kupiti slavu, što je ujedno demotivirajuća činjenica i za ovu scenu i za mlade DJ-e.

Dokaz i račune za navedene DJ-e kao i cijeli članak možete provjeriti ovdje. Mi ćemo naravno popratiti nastavak ove afere i očitovanje DJ Mag-a.

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.