Skip to main content
  • alt
  • 19.11.2014.

Zvukovi džungle i rušenje zla u Puli

Seasplash već pet godina prska sve oko sebe organiziranjem mjesečnih Showcase programa.

 
Cilj Showecasea, kako bi mu ime i sugeriralo, je dati novim mladicama na sceni priliku da ih se čuje i da dopru do svoje publike. Zimska verzija, Rojc Showcase, odvija se u Monteparadiso klubu.

Ovaj rušilački nastrojeni momak i Krak In Dub posjetit će Pulu 22.studenog, u sklopu svoje turneje No Slackness Tour, dok će se dan ranije 21. studenog zateći u Zagrebu u AKC Attacku. Turneja je započela u Francuskoj i nakon šetnje Europom završiti će u Londonu

alt

 
Ovaj projekt, koji uistinu drži ruku iznad očiju i gleda daleko na horizont, u proteklih pet godna postojanja na podije je, kako bi inspirirao svoje nove nade,  doveo i velika imena reggaea, duba, dubstepa, junglea i drum'n'bassa pa su se ovdje zatekli Radikal Guru, Riddim Tuffa, Aries, Jacky Murda, Krak in Dub, Biome, Soom T, Dub Terror, D-Operation Drop i Roots In Session. 
 
Ove subote, 22. studenog Monteparadiso će zatresti novi val velikh imena. Krak in Dub je gospodin koji je jedan od začetnika jungle pokreta u Francuskoj, Vruće ritmove džungle gradi iz roots korijena i posipa ih reggae dušom pa su s njim oduševljeno surađivale jamajkanske legende Capleton i Alboroise. Razgolitite tijelo, uhvatite lijanu, opustite se i krenite na put duboko, duboko u džunglu.

 


U istom paketu tu će se naći i renesansni čovjek Demolition Man aka Ras Demo. Pjevač, MC, inženjer zvuka, tekstopisac, producent, pozitivni dinamo od čovjeka sa odlučnošću lava. Na pitanje od kuda ideja za ime rekao je kako je ovdje da sruši sve zlo, Ovaj rušilački nastrojeni momak i Krak In Dub posjetit će Pulu u sklopu svoje turneje No Slackness Tour, koja je započela u Francuskoj i nakon šetnje Europom će završiti u Londonu.

alt

 
Od domaćih će se tu naći Brada Selecta koji će u mikser staviti zvuke roots reggaea, dancehalla, soca i bongo flava, te ponekog mash upa. Sa Shugamanom i dvojcem 2Steppaz pokreće radio emisiju PulaP Reggae Station a 2013. izlazi iz  King Shango Soundsystema kako bi se u potpunosti posvetio radio valovima.
 
Još malo lokalne krvi donosi ZJ Sinke čijim venama kola reggae. Uglavnom je koncentriran na novi roots ali sluša kuda ga put vodi pa vas možda iznenadi u setu nekim neobičnim žanrovskim izletom. 
 
Dakle subota, Monteparadiso. zgrabi ekipu, navij reggae u autu i put Pule.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2