Skip to main content
  • mladen tomić
  • 22.03.2014.

Lunar – festival elektronske glazbe u BiH

Udruženja Control Music i Zora predstavljaju dvodnevni festival Lunar 2014 koji će se održati 11. i 12. travnja zeničkoj areni gdje će svirati imena BiH elektronske muzičke scene.

Piše: 

Naslovna foto

Mladen Tomic


Etablirani DJ-evi i producenti kao i oni koji su na početku imat će priliku predstaviti se široj BiH javnosti, a posebno ljubiteljima elektronske muzike kao i razmijeniti iskustva i znanja te stvoriti bolju konekciju među njima samima. Pored dvodnevnog partyja na tri floora, festival će sadržavati dnevne radionice na kojima će uspješni producenti i DJ-evi podijeliti svoja znanja i male tajne zanata sa mladim i novim DJ-evima iz cijele BiH.

Na festivalu Lunar nastupit će: Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Billain, Kazoo, Forest People, Alen Milivojevic, Inis Bahić, D.F.K, Woodie, Joma Maja, Miroslav Pavlović, Alexandar G, Borg, Vanyano, Siniša Lukić, Mika, Qle, ZliJay, Indigo, Omanian, Komorat, Paskal Crew, Cycle Six, John Doe, Rub-a-Dub, Zlatnichi, Miss Slave, Bonjasky, Blackfruit, Woid, Word, Tucca, El Mano, Focho, Digital Seekers, Lik Jay, Zlaja a.k.a Kiton, Hibrid, Amar Kay, Black Acid, Gogo, Medo, Azur Odobašić, S.S., Ismar Vrbanjac, Ismar Vehabović, Davor B, Ady Resacovich, Feđa Knajdl i G. Edd.

Čini se kako neki BiH DJ-i ipak nisu našli svoje mjesto na ovom eventu, a vrlo su značajni u svojim gradovima. Koji je razlog nepozivanja dolje navednih još uvijek ne znamo. Imena kao što su Ajnspric/Atonic, Wedran, Adi Garibaldi, Ferra ili Ari iz Sarajeva, Mili Šefić, Mhz ili Gianni Motta iz Mostara, Chipi iz Tuzle, zatim Oscilatori i Narcis Jr., ovakav festival ne bi smio zaobilaziti, slučajno ili namjerno – pokazat će vrijeme.

Ulaznica za dva dana dođe 12 KM, a za jedan dan 10 KM. Kartu možete kupiti preko kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima, Amly Travel (Zenica i Sarajevo), Hennessy Zenica.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2