Skip to main content
  • 9.06.2022.

24 godine od postanka Apokalypsa stiže na našu obalu

Za 20-tak dana na Pagu će se premijerno održati Apokalypsa Goes Zrce festival koji dolazi iz Češke

Piše: 


Prije nego 1. srpnja zaplešemo na techno ili house setove imena kao što su DJ Rush, Ben Sims, DJ Lucca, Misa Salacova, Candy Cox zavirili smo u bogatu povijest  projekta Apokalypsa koji je nastao prije 24 godine.

Apokalypsa se počela organizirati 1998. godine

U to vrijeme plesna glazba u Češkoj se razvijala i bila je jako popularna u svim dijelovima te zemlje. Apokalypsa je također bio prvi veliki techno event u Moravi (dio Češke), te jedan od prvih techno partyja u Češkoj uopće. Događaji obiluju mješavinom techna, progressivea, electra, minimala ili housea.

Gotovo nema poznatog techno/house DJa koji nije nastupio na Apokalypsi

Zbog dobrog izbora DJ-eva, zanimljivih i raznovrsnih projekata, jakih reklamnih kampanja, kvalitetnih DJa , Apokalypsa je najdugovječniji i najposjećeniji indoor event u Češkoj.

"Paul van Dyk je došao na njihov prvi event u vlaku za 200 njemačkih maraka i imao plastičnu vrećicu s 10 vinila u ruci, a organizirali smo i događanja u autogaražama gdje su Chris Liebing i Marco Carola vrtili nevjerojatan underground techno", ističe tvorac projekta Dalin Vajcner.

"Na techno/house eventima je vladao mir, tolerancija, nitko nije gledao tko ima kakvu odjeću, a zajedno su uživali u glazbi. To je bio glavni poticaj za pokretanje ovog projekta – kohezija i zajedništvo.", dodaje.

Apokalypsa ima karakter događaja, gdje je na glavnoj pozornici uvijek nekoliko varijanti techno glazbe. Uvijek žele da se svaki posjetitelj dobro provede, bilo da voli više groovy techna, dark techna, detroita, pa čak i acid techna, klasičnog engleskog techna ili se ne boji ući u hard techno na kraju događaja. Apokalypsa uvijek uključuje tematsku AV priču.

Također žele donijeti posebne lakše setove, zbog čega smo odabrali boat party u kojem se nalaze house alter-ego Dj Rusha i Ben Simsa. Tko može reći da je doživio ova dva techno veterana u house verziji na moru?

Za one koji još ne znaju Apokalypsa Goes Zrce u klubu Kalypso 1.7. od 22h uz techno ritam, dok je istovremeno u popodnevnim satima organiziran i boat party na kojem Rush i Sims vrte house set. Ulaznice i smještaj ili samo ulaznice možete potražiti na ovom linku.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2